Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Program redus pentru magazine și restricții de circulație unde incidența este mare

incidenta_-_25_martie_2021.png

Sursa imaginii: 
GCS

Guvernul discută la această oră noile restricții pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus. În Comitetul Național pentru Situații de Urgență au fost analizate mai multe variante. Printre acestea interdicția de a părăsi localitățile unde rata de infectare e mai mare de 3 la mia de locuitori, închiderea magazinelor la ora 18 și extinderea carantinei de noapte. Înainte de a decide restricțiile la nivel național, șeful guvernului s-a întâlnit cu reprezentanții cultelor și a anunțat că va fi permisă circulați apână la ora 2.00 în noaptea de Înviere.

Magazinele se închid la ora 18.00 și intră în vigoare restricții de circulație pentru toată populația începând cu ora 20.00, în localitățile unde rata de incidență este de peste 7,5 la mie, au declarat, joi, pentru Mediafax, surse guvernamentale.

Unde rata de incidență este de peste 4 la mie se impun restricții de circulație începând cu ora 20.00 până la ora 5.00 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

În județele unde rata de incidență depășește 7,5 la mie vor fi restricții toată săptămâna.

Magazinele, mall-urile și piețele din localitățile cu rată de incidență între 4 și 7,5 la mie vor fi închise de vineri până duminică începând cu ora 18.00. Acolo unde rata de incidență este de peste 7,5 la mie se închid centrele comerciale de la ora 18.00 toată săptămâna.

Sălile de sport rămân deschise, cu excepția localităților unde rata de incidență de 4 la mie este depășită.

De Paştele catolic şi ortodox este permisă circulaţia în intervalul orar 20.00 - 02.00, iar pentru sărbătoarea Pesah, pe 27 şi 28 martie, persoanele se pot deplasa în intervalul orar 18.00 - 22.00. Guvernul este în şedinţă, de la ora 17.00, pentru a adopta un proiect de hotărâre cu măsurile propuse de CNSU.

În prezent, singurul județ unde rata de incidență depășește 7,5 la mia de locuitori este Ilfov.

Capitala și județele Brașov, Cluj, Hunedoara și Timiș au rată de incidență de peste 4 la mia de locuitori.

Constanța, Giurgiu, Sălaj și Sibiu au rată de incidență de peste 3 la mia de locuitori.