Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Două teste covid gratuite, în fiecare săptămână, pentru rezidenţii din Anglia

teste_anticorpi.jpg

Sursa imaginii: 
https://www.imperial.ac.uk/

Testarea populaţiei este considerată o măsură absolut necesară pentru a nu periclita succesul campaniei naţionale de vaccinare anti-covid din Marea Britanie, în contextul în care această ţară a început să relaxeze restricţiile antiepidemice.

Toţi rezidenţii din Anglia vor putea să se testeze împotriva noului coronavirus de două ori pe săptămână în regim de gratuitate, informează DPA preluată de Agerpres.

În perioada următoare, teste rapide anti-COVID-19 vor fi oferite pe scară largă tuturor rezidenţilor din Anglia care vor să se testeze în centre locale special amenajate, precum şi în şcoli şi în sediile unor companii, a anunţat luni guvernul britanic.

Până la această dispoziţie, disponibilitatea testelor rapide era limitată şi de aceste produse puteau să beneficieze doar persoanele din grupurile deosebit de vulnerabile.

Testarea populaţiei este considerată o măsură absolut necesară pentru a nu periclita succesul campaniei naţionale de vaccinare din Marea Britanie, în contextul în care această ţară a început să relaxeze restricţiile antiepidemice, a declarat prim-ministrul Boris Johnson.

Companiile care au mai mult de 10 angajaţi pot să solicite teste rapide pentru salariaţii lor. De asemenea, testările rapide vor continua în şcoli.

Rezidenţii englezi vor putea să se testeze în centre locale special amenajate sau să comande astfel de teste care le vor fi livrate la domiciliile lor.