Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Centru de vaccinare drive-through în Piața Constituției din Capitală

captura_foto_centru_drive_cluj.png

Centrul de vaccinare în sistem „drive-through” operațional pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” în Municipiul Cluj-Napoca.
Sursa imaginii: 
Municipiul Cluj-Napoca / Facebook

Bucureștenii se vor putea vaccina la primul centru de tip drive-through deschis. Acesta va funcționa în Piața Constituției, posibil chiar de săptămâna aceasta. Alte centre drive-through funcționează în Deva, Cluj-Napoca și Arad.

Consilierii municipali au aprobat, marți, în ședința Consiliului General al municipiului București (CGMB), un proiect de hotărâre privind utilizarea temporară a unei părți din parcajul situat în Piața Constituției, din Sectorul 5.

Aici se va organiza un centru de vaccinare de tip drive-through.

Centrul va funcționa sub autoritatea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Proiectul de hotărâre a primit 52 de voturi „pentru” și două „împotrivă”, iar centrul de vaccinare de tip drive-through ar putea fi disponbil săptămâna aceasta.

După cum ştiţi, mâine (miercuri - n.r.) o să avem o nouă şedinţă de Consiliu General destinată bugetului pe anul 2021. În şedinţa de azi (marți -n.r.) avem câteva subiecte importante. În primul rând, avem centrul de vaccinare din Piaţa Constituţiei. Este o metodă pe care au folosit-o alte ţări cu mare succes, vaccinarea direct din maşină, fără programare. Avem un spaţiu generos la Piaţa Constituţiei şi suntem gata să îl lansăm chiar săptămâna aceasta”, a spus primarul Nicușor Dan.

Alte centre drive-through funcționează în Deva, Cluj-Napoca și Arad.