Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a vaccinat public cu AstraZeneca pentru a-i încuraja pe cei care au îndoieli

mai_sandu_vaccin_astra_zeneca_fb.jpg

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu
Sursa imaginii: 
presedinte.md

Campania de vaccinare anti-covid în Republica Moldova a început la 2 martie cu vaccinul AstraZeneca, donat de România prin Mecanismul de Protecţie Civilă al UE. Din cele peste 140.000 de persoane vaccinate, majoritatea - 93% - au primit ser de la AstraZeneca, 6% Pfizer, iar începând cu data de 5 mai a demarat procesul de imunizare a populaţiei cu vaccinul rusesc Sputnik V.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a vaccinat anti-Covid-19, vineri, cu vaccin produs de AstraZeneca.

Astăzi am primit prima doză de vaccin anti-Covid-19 AstraZeneca. Mă bucur că am această oportunitate, pentru că astfel îmi protejez sănătatea mea și a celor cu care contactez - familia, prietenii, colegii”, spune Maia Sandu potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale de la Chișinău.

Ea le mulțumește medicilor, asistentelor medicale, tuturor celor implicați în eforturile de depășire a pandemiei.

Vaccinul ne va ajuta sa învingem Covid-19 și să revenim la normalitate - să ne revedem cu cei dragi, să redeschidem economia, școlile, frontierele. Să putem lucra, călători, sărbători în voie, fără frică și fără riscuri. Vă îndemn pe toți să vă vaccinați. Acum există suficiente doze de vaccin în Moldova. Adresați-vă medicului de familie pentru a vă programa la vaccinare. Folosiți această oportunitate pentru a vă proteja viața și sănătatea”, conchide Maia Sandu.

Campania de vaccinare anti-COVID-19 în Republica Moldova a început la 2 martie cu vaccinul AstraZeneca, donat de România prin Mecanismul de Protecţie Civilă al UE. De la lansarea acesteia, în Republica Moldova s-au vaccinat peste 140.000 de persoane, ceea ce constituie o rată de 4% din numărul total de populaţie, potrivit publicaţiei Observatorul.md, transmite Agerpres. Cele mai multe persoane - 93% - s-au vaccinat cu AstraZeneca, 6% cu Pfizer, iar începând cu data de 5 mai a demarat procesul de imunizare a populaţiei cu vaccinul rusesc Sputnik V, conform aceleiaşi publicaţii.