Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rata de infectare scade în București sub 1,5 la mie. Joi ar putea fi decise noi măsuri de relaxare

alin stoica 2.jpg

Sursa imaginii: 
USR PLUS

La atingerea pragului de 1,5 la mia de locuitori, restaurantele, barurile şi cinematografele se pot deschide la o capacitate de 50%, dar vor fi permise şi concertele cu maxim 300 de persoane. Joi ar putea fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pentru a decide relaxarea restricțiilor.

Conform datelor DSP Bucureşti, marţi, rata infectărilor cu noul coronavirus în Capitală este 1,49. Dacă trendul se menţine, joi ar urma să fie decise măsuri de relaxare.

Capitala a intrat în scenariul galben pe 2 mai, când restaurantele şi sălile de spectacole s-au putut deschide, fără a se depăşi capacitatea de 30%.

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei a rămas interzisă între orele 22.00 - 5.00. Magazinele pot rămâne deschise între orele 5.00 - 21.00.

Este în continuare obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

Prefectul spunea atunci că la atingerea pragului de 1,5 la mia de locuitori, restaurantele, barurile şi cinematografele se pot deschide la o capacitate de 50%, dar vor fi permise şi concertele cu maxim 300 de persoane.