Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cîmpeanu: De luni, masca nu va mai fi obligatorie în curtea școlii. Doar 10% dintre elevi mai învață online

sorin_cimpeanu_gov_ro.jpg

Ministrul Educației, Sorin Cîmpenau
Image source: 
Guvernul României / Facebook

Cei mai mulți dintre elevi vor merge fizic la școală în săptămâna 17-21 mai. Doar 10% vor mai face școală online, spune ministrul Educației. El anunță că de luni purtarea măştii de protecţie nu va mai fi obligatorie în curtea unităţilor de învățământ. 

Purtarea măştii de protecţie nu va mai fi obligatorie în curtea unităţilor de învățământ începând de luni, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

De săptămâna viitoare, în exteriorul școlii (spații deschise) se poate renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție”, spune Cîmpeanu. El precizează, însă, că se păstrează regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerările.

Pe 15 mai se elimină portul măștii în exterior cu unele excepții, târgurile, piețele sau stații de transport public”, a explicat joi președintele Klaus Iohannis.

90% dintre elevi merg fizic la școală

Rata de infectare a rămas peste 1 la mie în 654 de localități ale țării. Aici, școlile vor funcționa fără prezenţa fizică a elevilor de clasa a 5-a, a 6-a, a 7-a, a 9-a, a 10-a și a 11-a (300.000 elevi, reprezentând 10%). Și în Capitală școlile rămân în online, rata de infectare fiind de 1,21. Județele cu cele mai multe localități cu rate de peste 1 sunt Cluj (42), Prahova (35) și Mureș (33), iar cu cele mai puține Gorj (3), Satu Mare (4) și Brăila și Botoșani (câte 5).

Săptămâna viitoare (17-23 mai) în școlile din 2.527 de localități toți elevii vor putea merge la școală cu prezență fizică, a declarat, pentru Mediafax, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Sunt peste 2,6 milioane de elevi în această situație (90%).