Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Update: Toți elevii din Capitală merg de miercuri la școală

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis marţi revenirea elevilor la şcoală cu prezenţă fizică, a anunţat prefectul Capitalei Alin Stoica. Hotărârea intră în vigoare miercuri. Acesta a adăugat că este menţinută obligaţia purtării măştii pe o rază de 50 de metri în jurul şcolii pentru cei care staţionează acolo, nu pentru trecători.

Update: Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București (CMSUB) a decis ca toți elevii să se întoarcă fizic la școală începând de miercuri.

Toți elevii vor participa fizic la ore în școli începând de mâine. Evident, acolo unde lucrurile sunt diferite din motive de infrastructură sau alte motive școlile pot lua în mod punctual decizia de a rămâne online dacă vor dori”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, la finalul ședinței CMSUB.

Acesta a spus că pentru copiii care prezintă certificate medicale și în continuare trebuie să rămână acasă vor trebui asigurate condiții pentru școala online.

Prefectul a mai spus că rămâne în vigoare decizia potrivit căreia pe o rază de 50 de metri în jurul unităților școlare toată lumea care staționează este obligată să poarte mască, însă aceasta nu se referă la trecători.

Alin Stoica a precizat că în cazul în care unul dintre elevi este confirmat cu Covid, conducerea școlii va trece clasa respectivă în online, iar dacă se înregistrează astfel de cazuri în mai multe clase Consiliul de Administrație poate lua decizia de a trece toată școala în online, cu avizul DSP. 

Știrea inițială: Rata de îmbolnăvire covid este pentru a doua zi consecutiv sub 1 la mie în Capitală. Conform DSP București, incidența infectărilor este marți de 0,89 la mia de locuitori, după ce luni a fost de 0,94. Autoritățile stabilesc marți dacă de miercuri vor fi reluate cursurile față în față pentru toți elevii din București.

Prefectul Alin Stoica a anunțat că a fost convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență care va discuta despre acest subiect. El a mai spus că trendul infectărilor este descendent ceea ce ar putea permite revenirea tuturor elevilor în școli începând de miercuri.

Și ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat luni că este posibil ca de miercuri elevii să poată merge la şcoală în Bucureşti, indiferent de clasă.

Se va face, probabil, şedinţă la nivelul Municipiului Bucureşti în cursul zilei de mâine (marţi-n.r.), după ce vom avea şi rata de infectare de mâine şi vom avea o confirmare a trendului descendent”, a spus Sorin Cîmpeanu.

În acest context, ministrul Educaţiei crede că este „posibil ca de miercuri să se meargă la şcoală în Bucureşti, fără diferenţiere în funcţie de clasă, daca aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă”.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că în cazul elevilor care prezintă orice simptome specifice, vulnerabilităţi medicale sau alte motive întemeiate trebuie să se asigure accesul online la procesul de învăţământ.

Ordinul care prevede ca scenariile după care funcţionează şcolile să nu se mai raporteze la incidenţa înregistrată în ziua de vineri a fost publicat, luni seară, în Monitorul Oficial.