Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nunțile și botezurile, permise până la 2 noaptea

pexels-nunta-stare-alerta.jpg

Sursa imaginii: 
pexels.com

Nunțile și botezurile vor putea fi organizate până la ora 2.00, prelungindu-se astfel programul restaurantelor, doar pentru evenimente private, cu două ore, a decis Executivul. Decizia a fost luată la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU). În restul cazurilor, restaurantele pot fi deschise doar până la miezul nopții.

Premierul Florin Cîţu anunţă că programul localurilor în care au loc nunţi sau botezuri a fost prelungit până la ora 2.00, transmite News.ro. Hotărârea CNSU completă poate fi accesată AICI.

În şedinţa de Guvern de astăzi am modificat HG pentru prelungirea stării de alertă, cu un lucru bun, o veste foarte bună, în ceea ce priveşte nunţile  şi botezurile, ele pot să rămâă deschise până la ora 2.00 noaptea”, a anunţat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

Executivul a precizat că decizia a fost luată la propunerea CNSU.

La propunerea CNSU, a fost aprobat în şedinţa de Guvern ca evenimentele private, de tipul nunţilor, botezurilor etc. să poată fi desfăşurate în restaurant până la ora 2.00, prelungindu-se astfel programul restaurnatelor, doar pentru evenimente private cu două ore”, a transmis Guvernul.  

Începând cu 1 iunie, Guvernul a decis să permită organizarea nunților, botezurilor și a altor evenimente private, în anumite condiții. Astfel, vor pute fi organizate la interior evenimente cu până la 50 de persoane și la exterior cu până la 70 de persoane. În schimb, dacă toți cei care participă la un eveniment sunt vaccinați, nu mai este impusă o limită de participanți.