Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


BOR se dezice de afirmațiile unui preot care a spus că vaccinul duce la apariția solzilor pe corp

vasile-banescu_basilica.jpg

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române
Sursa imaginii: 
basilica.ro

Amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința și teologia nu se intersectează cu realismul creștin și cu atitudinea echilibrată a Bisericii, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, după ce un preot ar fi afirmat că vaccinul „va favoriza apariția solzilor pe corp”.

Biserica Ortodoxă și celelalte culte religioase din România sprijină actul curat de informare cu privire la vaccinare (act care nu e o campanie a Bisericii, ci o reacție a bunului-simț) și îndeamnă la formarea unei opțiuni personale la adăpost de dezinformare. Faptul ca există persoane, inclusiv clerici precum acest părinte stareț, care, departe de lumea reală a informației medicale, nu împărtășesc această poziție normală, rațională, poziție care nu are si nu poate avea nicio conotație religioasă sau teologică, spune multe despre gradul de adecvare la realitate al acestora”, afirmă purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, transmite Mediafax.

În opinia acestuia, „amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința și teologia, confundarea aberantă a planurilor, punerea în opoziție a credinței cu rațiunea, a Tainelor Bisericii cu actele medicale, toate acestea și multe alte confuzii alimentate și preluate delirant de (pe) site-uri conspiraționiste care dezinformează programatic nu se intersectează niciodată cu realismul creștin și cu atitudinea echilibrată a Bisericii”. Vasile Bănescu crede că impactul este și va rămâne minor în societate.

Reacția vine după o predică despre vaccinare la o mănăstire din județul Neamț.

Potrivit stiri-neamt.ro, declarațiile au fost făcute chiar de către preotul stareț al lăcașului de cult, care, în încercarea de a-i convinge pe enoriași să nu se vaccineze, le-a spus că administrarea serului „va favoriza apariția solzilor pe corpul uman”.

Este orice, vaccin nu este. Toți cei care și-au făcut vaccinul să se aștepte la următoarele boli: boli teribile de piele, insuficiență renală, accidente vasculare cerebrale, boli cardiace, boli neurologice, paralizie”, ar fi afirmat preotul.