Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Iohannis: Nu cred că măsurile restrictive trebuie impuse acum, dar vaccinarea da

iohannis-administrare_vaccin_anti_covid-19_15_ian_2021_34.jpg

Președintele Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-covid în prima parte a acestui an
Sursa imaginii: 
presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis este de părere că răspândirea variantei Delta a coronavirusului poate fi gestionată prin vaccinare, fără a impune noi restricţii.

Mai multe ţări au început să adopte noi măsuri şi să impună restricţii odată ce varianta Delta a coronavirusului a devenit tot mai prezentă.

Despre o eventuală înăsprire a măsurilor în România, preşedintele a spus joi: „Sincer, nu cred că măsurile restrictive trebuie impuse acum, dar vaccinarea da. Am trecut printr-un an şi jumătate de pandemie şi am repetat acest lucru de multe ori şi o să o repet şi acum: ieşirea din pandemie şi prevenirea revenirii pandemiei stă în vaccinare”, scrie News.ro.

El a subliniat: „La noi vaccinarea este posibilă, vaccinul este disponibil fără programare, fără niciun fel de birocraţie. Eu recomand în continuare fiecărui român să se vaccineze dacă nu doreşte să ajungă la spital. Atât de simplu este”.

Până pe 8 iulie 2021, pe teritoriul României au fost confirmate 1.081.120 de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2, iar 1.045.351 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

Au fost confirmate, până la acest moment, 57 de cazuri de infecţie cu tulpina Delta în nouă judeţe din ţară, cele mai multe fiind înregistrate în Ilfov, Argeş şi municipiul Bucureşti.