Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Timișoara, primul mare oraș din România unde se institutie carantina de noapte

timisoara.jpg

Sursa imaginii: 
Otilia Ghițescu / RFI

Carantina de noapte se instituie în weekend la Timișoara, după ce incidența a trecut, pentru a treia zi consecutiv, de 4 la mia de locuitori. Alte două localități sunt în carantină în toate zilele săaptămânii pentru că rata de infectare e mai mare de 7.5 la mia de locuitori. 

Conform Prefecturii Timiș, Timișoara, orașul Jimbolia și Dudeștii Noi, Giulvăz, Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Pădureni, Sacoșu Turcesc și Parța au rata de infectare mai mare de 4 la mia de locuitori. Localitățile Bucovăț și Moravița au rata de infectare mai mare de 7,5 la mia de locuitori.

Miercuri, județul Timiș a anunțat aproape 400 de cazuri COVID noi. Rata de infectare la Timișoara a ajuns la 4,49 la mie.

La o rată de infectare între 4 și 6 la mie, circulația în afara locuinței este interzisă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică între orele 20.00 - 5.00, cu anumite excepții.

Masca este obligatorie pe o rază de 25 de metri în jurul unor spații publice, precum piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spații comerciale sau spitale.

Magazinele por rămâne deschise, în weekend, între orele 5.00 - 18.00. În afara acestui interval este permisă doar livrarea la domiciliu.

Restaurantele și cafenelele sunt deschise între orele 5.00 - 20.00 până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu certificat COVID.

Bazinele de înot și sălile de fitness pot funcționa până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

Nunțile și botezurile sunt permise în interior pentru maxim 200 de persoane.