Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mai multe persoane au murit în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Premierul îl trimite acolo pe Raed Arafat

Mai mulți pacienți și-au pierdut viața în urma incendiului de la Spitalul de boli infecţioase din Constanţa. Premierul Florin Cîțu îl trimite pe șeful DSU, Raed Arafat, la Constanța.

UPDATE 11:05 Potrivit unor surse oficiale citate de News.ro, opt dintre pacienţii din Spitalul de Boli Infecțioase din Contanța au decedat în urma unui incendiu izbucnit la secția ATI. Evacuarea pacienţilor şi căutarea eventualelor victime continuă. În proximitatea locului desfăşurării intervenţiei se instalează un spital mobil pentru triajul pacienţilor.

La Spitalul de Boli Infecţioase sunt 10 paturi de ATI,  toate fiind ocupate joi seară. Potrivit unei informări a Prefecturii Constanţa de joi seară, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase 118 din cele 140 de paturi pentru pacienţii COVID erau ocupate.

Reprezentanții ISU Constanța au confirmat doar că există decese, dar spun că nu știu deocamdată despre câte persoane este vorba. Prefectul Silviu Coșa a confirmat la fața locului 4 decese.

Premierul a fost informat despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța și continuă să țină legătura cu reprezentanții MAI, Ministerul Sănătății și cei ai prefecturii Constanța, anunță Guvernul.

În acest moment, este activată o celulă de criză la MAI pentru a coordona intervenția și a se asigura că sunt evacuați pacienții și că sunt locuri pentru ei în alte spitale.

Premierul Florin Cîțu i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat să meargă la fața locului pentru a se asigura că operațiunile de acolo se desfășoară fără probleme.