Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bâlbâiala autorităților: Sunt 7 morți după incendiul de la Constanța, nu 9

lucian_bode_facebook.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Lucian Bode

Şapte pacienţi au murit în incendiul produs la Spitalul de boli infecţioase Constanţa, conform procurorului de caz, deşi informaţii iniţiale de la ISU au indicat că sunt 9 victime. Ministrul de Interne Lucian Bode a explicat că cinci persoane au decedat la faţa locului, iar alte două, după ce au ajuns la alte unităţi medicale.

Viorel Teliceanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, spune că în urma incendiului de la spitalul constănțean au murit șapte persoane și nu nouă, așa cum au anunțat autoritățile anterior. Probabil, este o eroare de comunicare, consideră procurorul. Unele victime au murit din cauza fumului inhalat, altele din cauza flăcărilor, a explicat el. Viorel Teliceanu este procurorul care conduce ancheta incendiului de la spitalul din Constanța.

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.
Și ministrul de Interne Lucian Bode a confirmat că numărul victimelor în urma incendiului de vineri de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța este de 7, nu de 9. El a explicat că "cinci persoane au decedat la faţa locului, iar alte două, după ce au ajuns la alte unităţi medicale".