Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cîțu, după un alt incendiu într-un spital covid: Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete!

motiune_florin_citu.jpg

Florin Cîțu a anunțat conducerea PNL că oprește dezbaterile din Parlament privind introducerea certificatulului verde la locul de muncă pentru ca angajatii de la privat ar fi discriminati.
Florin Cîțu a anunțat conducerea PNL că oprește dezbaterile din Parlament privind introducerea certificatulului verde la locul de muncă pentru ca angajatii de la privat ar fi discriminati.

Am cerut ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, să existe avizele necesare, instalaţiile de oxigen să fie controlate, spune premierul interimar după ce doi pacienţi bolnavi de covid au murit carbonizaţi în urma unui incendiu izbucnit joi la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti. Potrivit lui Florin Cîțu, astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete!

Premierul interimar Florin Cîţu a transmis, joi, condoleanţe familiilor victimelor incendiului de la spitalul din Ploieşti, precizând că, din cauza valului 4 al pandemiei de COVID-19, România se confruntă cu o suprasolicitare a sistemului medical, iar "singura soluţie" pentru reducerea presiunii de pe unităţile medicale este vaccinarea. Mesajul premierului interimar a fost transmis pe pagina de Facebook a Guvernului României.

Din păcate, astăzi a avut loc un incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, la o secție suport Covid-19. Doi pacienți au murit, iar o infirmieră a suferit arsuri. Transmit condoleanțe familiilor celor doi pacienți. Infirmiera este transferată la Spitalul Floreasca, unde va fi tratată. A fost activat planul roșu, am fost în permanentă legătură cu secretarul de stat Raed Arafat și cu ministrul Sănătății, Cseke Attila, pentru a mă asigura că avem locuri pentru pacienți, 15 dintre ei au fost transferați”, a transmis Florin Cîțu.

Premierul interimar a anunțat că o anchetă a început la spitalul din Ploiești și a solicitat să se facă verificări în toate unitățile medicale din România.

Vom vedea care este cauza incendiului, o anchetă a început. Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete! Am cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, să existe avizele necesare, instalațiile de oxigen să fie controlate. Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4 și toți cei implicați trebuie să se asigure că sunt luate toate măsurile pentru siguranța pacienților! Și repet: singura soluție prin care putem lua presiunea de pe spitale este să ne vaccinăm în continuare”, a anunțat Florin Cîțu.

Doi bărbați, de 74 și 75 de ani, au încetat din viață într-un incendiu care a avut loc joi dimineață la spitalul suport COVID din Ploiești.

15 pacienți au fost evacuați și transferați la Spitalul Județean Ploiești. O angajată a spitalului, care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, a fost transferată la Spitalul Floreasca din București. Incendiul a izbucnit într-un salon de la parterul clădirii, pe o suprafață de aproximativ 20 metri pătrați