Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bâlbe la TAROM privind ziua când vor fi aduși în țară românii din Africa de Sud

tarom.jpeg

Sursa imaginii: 
Wikimedia

Aeronava TAROM care va repatria românii din Africa de Sud va ateriza la Otopeni luni, în jurul orei 15:00, cu o zi mai devreme faţă de data comunicată iniţial către Ministerul Transporturilor. Compania precizează că directorul general al TAROM își asumă informarea eronată.

Aeronava TAROM care aduce românii aflați în Africa de Sud va ajunge cu o zi mai devreme față de ora comunicată inițial către Ministerul Transporturilor. TAROM anunță că a fost vorba de o eroare, iar directorul companiei își asumă această eroare.

În urma analizelor efectuate cu toți factorii implicați în organizarea misiunii de repatriere a românilor și cetățenilor europeni din Africa de Sud, dar și în urma recalculării orarului de zbor, aeronava TAROM va ajunge cu o zi mai devreme față de ora comunicată inițial către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. Astfel, aeronava Boeing 737-700 YR-BGG va ateriza la Otopeni în data de 30 noiembrie 2021, în jurul orei 15:00”, transmite TAROM.

Compania precizează că directorul general al TAROM își asumă informarea eronată.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că avionul Tarom care aduce românii aflați în Africa de Sud va ateriza pe Otopeni pe 1 decembrie, în jurul orei 12:00.

Am fost în legătură permanentă cu prim-ministrul, care a gestionat împreună cu Raed Arafat această problemă. Noi am pus la dispoziție aeronava. După tot acest traseu, undeva pe 1 decembrie în jurul orei ora 12.00 aeronava va ateriza pe Otopeni, urmând ca de la Otopeni Tarom să pună la dispoziție și transportul până la Baia Mare, fiindcă vorbim de echipa de rugby din Baia Mare”, spunea ministrul Transporturilor.

În prezent avionul se află la Mombasa, în Kenya, pentru odihna echipajului și realimentare, a precizat Grindeanu.

36 de cetățeni români, printre care se află și sportivii din echipa campioană de rugby, au solicitat ajutorul Ambasadei României la Pretoria. Ei sunt blocați în Africa de Sud deoarece cursele aeriene au fost suspendate din cauza restricțiilor impuse după apariția noii variante a virusului.