Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul Educaţiei anunţă că toate şcolile din judeţul Cluj ar putea intra de săptămâna viitoare în sistem online

cimpeanu_gov_ro.jpg

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu
Sursa imaginii: 
Guvernul României / Facebook

"Din păcate urmează două săptămâni grele, pentru noi toţi, din perspectiva infectării, trendul ascendent este previzibil", spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Săptămâna aceasta numărul școlilor care au trecut în online este mai mult decât dublu comparativ cu săptămâna precedentă.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că toate unităţile de învăţământ din judeţul Cluj ar putea să treacă în online începând de săptămâna viitoare.

"La nivel naţional, rata de ocupare a paturilor ocupate destinate pacienţilor COVID este încă sub 40%, există un singur judeţ în care, dacă se păstrează trendul ascendent şi, din păcate, urmează două săptămâni grele pentru noi toţi din perspectiva numărului de infectări, deci trendul ascendent este previzibil, situaţie în care, dată fiind raportarea la ziua de joi, probabil că vom avea în judeţul Cluj toate unităţile de învăţământ - şcoli şi grădiniţe - trecute în online începând de săptămâna următoare", a precizat Cîmpeanu, la Parlament.

Despre situaţia din Bucureşti, ministrul Educaţiei a afirmat că ”încă suntem departe”.

Ne raportăm la gradul de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID, nu paturi ATI, şi Bucureştiul este la 30 şi, departe de 75%, din fericire, şi sperăm să nu ne apropiem de 75% grad de ocupare”, a arătat el.

Ministrul Educaţiei a precizat că sunt 108 şcoli care funcţionează în sistem online, în această săptămână, după ce săptămâna trecută au fost 46 de şcoli în online, din cauza cazurilor de COVID-19, dar a ţinut să menţioneze că 108 şcoli din 17.631 de şcoli înseamnă totuşi un procent foarte mic, transmite News.ro.

Sorin Cîmpeanu a mai afirmat că gradul de vaccinare a profesorilor este mult peste 70%, din perspectiva numerică fiind clar cea mai mare categorie socio-profesională vaccinată, fiind peste 200.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ.