Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Prima reacție a Bisericii Ortodoxe Române prin postarea făcută de purtătorul de cuvânt, Vasile Bănescu

vasile-banescu-1024x683.jpg

Sursa imaginii: 
basilica.ro

Vasile Bănesc: ”omul antihristic, care mimează credința în Dumnezeu și patriotismul”, făcând referire la Patriarhul Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a postat pe pagina sa de Instagram un comentariu în care îl acuză pe patriarhul ortodox rus, Kiril, că îl susține pe Vladimir Putin, ”omul antihristic, care mimează credința în Dumnezeu și patriotismul”, după cum precizează în postare.

 


Sursa imaginii: 
colaj

Fără a aminti numele Patriarhului Kiril sau al lui Putin, mesajul poate fi ”decodificat” prin alăturarea fotografiei în care apar cei doi. ”Datoria lucidității ne obligă să discernem inclusiv între un autentic și demn Întâistătător al Bisericii lui Hristos și un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral și creștin prin complicitatea sa cinică cu politicul asasin și prin asocierea la cele mai hidoase lucruri pe care omul antihristic, care mimează credința în Dumnezeu și patriotismul, este capabil să le comită cu atrocitate: războiul cumplit și nejustificat împotriva altora, bulversarea vieții unui popor liber, îngrozirea, torturarea în varii feluri și uciderea în masă a unor oameni pe care Hristos ne-a poruncit blând să-i iubim ca pe noi înșine, nu să-i strivim sub cizma grea și invadatoare a morții. Chiar când diavolul ne truchează în față realitatea, avem mereu datoria de a discerne și de a mărturisi adevărul”, a scris purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.