Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Membrii Guvernului, inclusiv premierul, poartă mască de protecţie, deşi aceasta nu mai este obligatorie

ciuca.jpg

Premierul Nicolae Ciucă
Sursa imaginii: 
www.gov.ro

În prima zi fără stare de alertă și deci fără mască obligatorie, premierul și miniștrii au purtat mască de protecție la ședința de guvern. Virusul nu a fost eradicat. Să continuăm să ne protejăm a spus Nicolae Ciucă. El a transmis un mesaj de compasiune celor 64.000 de familii care au pierdut pe cineva drag pe durata pandemiei. De asemenea, premierul le-a mulţumit ”tuturor celor care au fost implicaţi nemijlocit în această luptă cu virusul”.  

Coronavirusul nu a fost eradicat, atrage atenția premierul. Ciucă recomandă să arătăm prin exemplu personal că respectăm recomandările și ne protejăm în continuare.

Este important să subliniem că, odată cu încheierea stării de alertă, au fost exprimate o serie de recomandări din partea specialiștilor de la Ministerul Sănătății”, a declarat miercuri premierul, înaintea ședinței de Guvern.

În opinia lui Ciucă, este important ca, prin exemplul personal, să arătăm că respectăm recomandările „din conștiință personală, fiind convins că, respectând aceste recomandări, ne protejăm pe noi înșine și, de asemenea, este o măsură preventivă de protecție care în continuare contribuie la ceea ce înseamnă sănătatea publică, ținând cont de faptul că virusul nu a fost eradicat și el încă persistă”.

Este adevărat că în fiecare zi noile infectări scad, dar este important să respectăm recomandările, declară prim-ministrul.

Membrii Guvernului, inclusiv premierul, poartă mască de protecţie, deşi aceasta nu mai este obligatorie de miercuri.