Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Biserica Ortodoxă Rusă l-a avertizat pe Papa Francisc să aibă grijă la ton

patriarch_kirill_of_moscow_and_all_rus.jpg

Patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse
Sursa imaginii: 
www.wikipedia.com

Biserica Ortodoxă Rusă l-a atacat miercuri pe Papa Francisc, după ce mai devreme în cursul zilei a criticat și Uniunea Europeană, afirmând că suveranul pontif a folosit „tonul greșit” când l-a îndemnat pe patriarhul Kirill să nu devină „băiatul de altar al lui Putin”, relatează Reuters.

Suveranul pontif a declarat într-un interviu publicat marți de cotidianul italian Corriera della Sera că patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse, care a sprijinit războiul cu toată tăria, „nu poate deveni băiatul de altar al lui Putin”.

Biserica Ortodoxă a Rusiei a precizat că asemenea comentarii din partea lui Francisc ar dăuna dialogului dintre cele două biserici, potrivit Hotnews.

Este regretabil că, la o lună și jumătate după o discuție directă între Papa Francisc și Kirill, patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, suveranul pontif a adoptat un asemenea ton, a transmis Biserica Ortodoxă Rusă.

„Papa Francisc a ales un ton greșit pentru a relata conținutul acestei conversații”, a declarat miercuri Patriarhia Moscovei, fără a menționa explicit sintagma cu „băiatul de altar”.

„Este puțin probabil ca asemenea afirmații să contribuie la stabilirea unui dialog constructiv între Biserica Romano-Catolică și cea Ortodoxă, deosebit de necesar în momentul de față”, a subliniat Biserica Ortodoxă Rusă.