Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul Transporturilor, supărat pe Metrorex: Cât să mai accepte un român să subvenționeze transportul în Capitală?

grindeanu_1.jpg

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu
Sursa imaginii: 
RFI

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, joi, la Craiova, că știe care sunt problemele Metrorex, însă așteaptă soluții de la conducerea companiei. El a mai spus că nu mai acceptă singura soluție găsită, "de a acoperi facturile neplătite cu bani de la buget".

Întrebat despre problemele legate de neplata unor facturi pentru mentenanță ale Metrorex, Sorin Grindeanu a spus că știe problema companiei, dar crede că perioada în care facturile Metrorex se plătesc doar cu bani de la buget trebuie să se termine.

Periodic se vine din partea Metrorex, în primul rând la Ministerul Transporturilor și apoi la Guvern cu: Vrem bani! Asta se întâmplă și când se face bugetul la începutul anului sau la sfârșitul anului precedent și la rectificări. Eu am înțeles că de fiecare dată soluția este să se vină cu bani de la buget. Sau soluția pe care o are Metrorexul este să se vină cu bani de la bugetul statului ca să acoperim pierderile de acolo. Știu problemele de acolo legate de neplata unor facturi pe mentenanță, lucrurile proaste legate de neimplementarea unor proiecte europene, dar, am mai spus, vreau să vă întreb cât se poate de direct: cât mai trebuie un craiovean sau un timișorean sau un clujean sau un ieșean să accepte ca din banii tuturor să subvenționeze transportul în București? Eu cred că această perioadă trebuie să se termine și asta trebuie să înțeleagă și cei de la Tarom, și cei de la Metrorex”, a spus ministrul Transporturilor, într-o conferință la Craiova, potrivit Mediafax. 

Acesta a afirmat că atât consiliile de administrație, cât și directorii generali ai companiilor din Ministerul Transporturilor vor fi selectați, în perioada următoare, în funcție de prevederile legale, cu atribute clare.

Metrorex: Circulaţia la metrou se desfăşoară cu 35 de trenuri în loc de 57, cât este prevăzut în grafic

Circulaţia la metrou se desfăşoară cu 35 de trenuri în loc de 57, cât este prevăzut în grafic, a anunțat joi Metrorex.
"Creşterea timpilor de aşteptare în staţii este determinată de diminuarea serviciilor de mentenanţă şi salubritate prestate de Alstom Transport SA, cu care Metrorex are un contract în vigoare. În această perioadă, Metrorex asigură activităţile de curăţenie în vagoane, după retragerea trenurilor din circulaţie, în intervalul orar 23:00 - 05:00 şi în timpul programului de circulaţie în situaţii care necesită salubrizare de urgenţă", spun reprezentanţii Metrorex.

Utilizatorii metroului sunt în permanenţă informaţi cu privire la modificările din programul de circulaţie a trenurilor atât în staţii, cât şi prin intermediul website-ului companiei.

"Metrorex face în permanenţă eforturi pentru remedierea situaţiei şi prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat!", se mai arată în comunicat.