Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Afganistan: Atentat sinucigaş la un centru educaţional din Kabul, cel puţin 19 morţi

kabul_talibani.jpg

Combatanți talibani la Kabul, 23 septembrie 2022
Sursa imaginii: 
© Ebrahim Noroozi, AP via France24

Cel puţin 19 oameni au fost ucişi într-un atentat sinucigaş produs vineri dimineaţa la un centru educaţional din Kabul, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei citat de AFP, Reuters și Agerpres.

"Studenţii se pregăteau pentru examen când un kamikaze s-a aruncat în aer. Din păcate, 19 persoane au murit şi 27 au fost rănite ... deplângem morţii şi răniţii", a transmis pe Twitter purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne Abdul Nafy Takor.

"Atacul asupra unor ţinte civile arată cruzimea inumană şi lipsa de norme morale a inamicului", a adăugat acesta.

Este vorba de o instituţie care pregăteşte viitori studenţi pentru examenele de admitere la facultate.

Echipele de securitate şi salvare au sosit la faţa locului, iar înregistrări video postate pe reţele sociale şi fotografii publicate de media locale arată victime însângerate transportate de la locul exploziei. Atacul nu a fost revendicat deocamdată.

Pe 20 aprilie, cel puţin şase oameni au murit şi 24 au fost răniţi în două explozii la o şcoală pentru băieţi din acelaşi cartier din vestul capitalei afgane.

Mulţi dintre cei care locuiesc în această zonă sunt membri ai minorităţii etnice hazare, vizată de-a lungul timpului de mai multe atacuri revendicate de gruparea Stat Islamic, care îi consideră "eretici".