Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Deputat AUR cercetat penal pentru violență domestică

catuse.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

IPJ Constanța a deschis un dosar cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie, pe numele unui deputat al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), filiala Constanța, se arată într-un comunicat IPJ citat de Agerpres.

Potrivit publicației Ziarul de Constanța ar fi vorba despre deputatul Viorel Dumitru Focșa.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa a anunțat că în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 02,00, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Lumina au fost sesizaţi, prin apel 112, de către o femeie, că ar fi fost agresată fizic de soţul său, la domiciliul comun din localitatea Lumina.

"Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate persoanele în cauză, respectiv un bărbat, de 57 de ani, dar şi persoana vătămată, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violenţă. Poliţiştii au solicitat o ambulanţă, personalul medical acordând îngrijiri de specialitate femeii, aceasta refuzând transportarea la spital. Poliţiştii au întocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reieşind risc iminent, însă femeia s-a opus emiterii unui ordin de protecţie provizoriu", se arată în comunicatul IPJ citat de Agerpres.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie. Totodată, întrucât s-a constatat faptul că la incident a asistat şi o minoră, a fost solicitată intervenţia unei echipe din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, în vederea dispunerii măsurilor legale, conform competenţelor, precizează sursa citată.

Reprezentanţii Alianţei pentru Unirea Românilor au confirmat că un deputat AUR de Constanţa este cercetat de poliţişti după ce şi-ar fi agresat soţia, menţionând că a fost demarată şi o anchetă internă în cadrul formaţiunii politice, transmite Agerpres.

"Referitor la incidentul în care ar fi fost implicat un deputat de Constanţa al Alianţei pentru Unirea Românilor, vă transmitem următoarea poziţie oficială a partidului:

Suntem ferm împotriva oricărei forme de violenţă fizică sau psihologică. Credem că familia este un sanctuar care trebuie apărat de manifestări agresive, iar autorităţile sunt obligate să cerceteze şi să soluţioneze neîntârziat acest gen de incident. Juriul de Onoare al Alianţei pentru Unirea Românilor a demarat o anchetă internă şi va propune o decizie în conformitate cu prevederile Codului de Etică al partidului. În funcţie de gravitatea faptelor, sancţiunile pot merge până la pierderea tuturor funcţiilor în cadrul partidului", se arată într-un comunicat de presă transmis de AUR.