Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bloc de locuințe distrus de rachete rusești la Dnipro. Zeci de morți, inclusiv copii (foto)

dnipro_ucraina.jpg

Bloc de locuințe din Dnipro, Ucraina, distrus de o rachetă rusească, 15 ianuarie 2023
Sursa imaginii: 
© SERGEI CHUZAVKOV / AFP via rfi.fr

Operaţiunile de căutare şi salvare continuă contra-cronometru printre ruinele blocului de apartamente din Dnipro lovit în plin de o rachetă rusească la sfârșitul săptămânii trecute, transmit agențiile internaționale de știri. Oameni prinşi sub resturile blocului trimit sms-uri pentru a cere ajutor.

Guvernatorul regional al Dnipro, Valentin Reznichenko, a confirmat că 35 de persoane au fost ucise în atac într-o actualizare transmisă pe Telegram, luni dimineață. Printre morți se numără și doi copii.

39 de persoane au fost salvate și 75 au fost rănite, printre care 14 copii.

Operațiunea de căutare și salvare din Dnipro se desfășoară de aproape 40 de ore.

Blocul avea 9 etaje şi sute de apartamente, cele mai multe distruse. Zeci de persoane sunt încă dispărute. După valul de atacuri cu rachete, în mai multe regiuni din Ucraina a fost oprită de urgenţă furnizarea electricităţii, iar preşedintele Zelenski a condamnat din nou teroarea rusă.

Voluntari ajutați de câini dresați participă la operațiunile de salvare și distribuie hrană caldă suparviețuitorilor, transmite corespondentul AFP.

Primarul din Dniproului, Boris Filatov, a declarat pentru Reuters: ”Șansele de a mai găsi oameni în viață sunt minime. Cred că numărul morților va fi de zeci...”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat „tăcerea lașă” a poporului rus în legătură cu atacul, menționând că Ucraina a primit mesaje de simpatie din întreaga lume pentru „această teroare”.

Foto: Facebook / Володимир Зеленський