Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rusia l-a invitat pe Roger Waters să-i apere interesele la ONU

roger_waters.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Roger Waters

Rusia l-a invitat pe muzicianul englez Roger Waters, unul dintre fondatorii trupei Pink Floyd, să vorbească miercuri în Consiliul de Securitate al ONU în cadrul unei reuniuni pe care autorităţile de la Moscova au solicitat-o în vederea unei discuţii despre livrările de arme către Ucraina, informează Reuters citată de Agerpres.

 “Diplomaţia rusă era odinioară serioasă. Ce urmează? Mr. Bean?”, a declarat un diplomat din Consiliul de Securitate al ONU, sub protecţia anonimatului.

Roger Waters a fost criticat de susţinătorii Ucrainei atunci când a publicat pe site-ul său, în septembrie 2022, o scrisoare deschisă adresată „primei doamne” a acestei ţări, Olena Zelenska. În acea scrisoare, muzicianul englez s-a pronunţat împotriva furnizării de arme occidentale către autorităţile de la Kiev.

„Să vedem ce ne va răspunde. Are un punct de vedere şi îl veţi auzi mâine”, a declarat marţi ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia. „Poate că ne va şi cânta ceva”, a adăugat el, în glumă.

Cei 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU s-au întâlnit de zeci de ori după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022, însă nu a putut să impună nicio măsură concretă semnificativă, deoarece Rusia este una dintre ţările cu drept de veto, alături de Statele Unite, China, Regatul Unit şi Franţa.