Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Ucraina și-a asumat că va înceta orice formă de dragaj la Bâstroe

canal_bastroe_ukr.jpg

Twitter: Postarea Ministerului Comunităților, Teritoriilor și Dezvoltării Infrastructurii al Ucrainei privind adâncirea canalului Bâstroe
Twitter: Postarea Ministerului Comunităților, Teritoriilor și Dezvoltării Infrastructurii al Ucrainei privind adâncirea canalului Bâstroe https://twitter.com/minfrastucture/status/1626545726766317568
Sursa imaginii: 
https://twitter.com/minfrastucture

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Ionel Scrioşteanu a anunţat, marţi, după întâlnirea care a vizat Canalul Bâstroe, că partea ucraineană s-a angajat să oprească orice fel de dragaj până la clarificarea situaţiei, iar măsurătorile programate să înceapă în 15 martie se vor derula potrivit calendarului convenit.

“Vestea bună este că Ucraina şi-a asumat că va înceta orice formă de dragaj pe Chilia şi pe Bâstroe şi am stabilit împreună cu delegaţia Comisiei Europene că activitatea principală de la acest moment se va canaliza către consolidarea canalului Sulina, investiţiile în canalul Sulina în aşa fel încât să creştem capacitatea de tranzit pentru preluarea tuturor navelor care sunt pe clusterul Dunării maritime. (…) Ucraina şi-a asumat că va înceta orice formă de dragaj, fie el operaţional, de întreţinere sau altă formă”, a declarat Ionel Scrioşteanu. 

El a precizat că rămâne valabil calendarul de măsurători stabilit de cele două părţi. 

“Calendarul de măsurători rămâne valabil, rămâne să primim acel accept din partea Ministerului Apărării din Ucraina pentru că este o zonă dificilă din punct de vedere al riscurilor, în măsura în care vom primi acel acord, acel aviz şi condiţiile în care se va desfăşura măsurătoarea, începând din 15 martie vom intra la măsurători. (...)

Cel mai important este că până se vor finaliza măsurătorilor se nu vor mai face alte tipuri de activităţi de dragaj. După ce vom avea aceste măsurători, vom vedea care sunt măsurile şi dacă sunt necesare măsuri de luat în acea zonă”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.