Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


UK către imigranții ilegali albanezi: vă așteaptă detenția și deportarea

uk_police.jpg

Sursa imaginii: 
Twitter / Home Office

Autoritățile britanice încep o campanie în albaneză pe rețelele sociale pentru a-i face să se răzgândească pe cei care vor să intre ilegal în Regatul Unit. Albanezii sunt campioni la numărul cererilor de azil depuse în Marea Britanie, cereri pe care autoritățile de aici le consideră false, având în vedere că Albania este o țară stabilă.

Revista Presei Europa Plus :

Ministerul de interne de la Londra lansează o campanie în limba albaneză pentru a-i convinge pe cei care vor să intre ilegal în Marea Britanie, să nu plece la drum, aflăm din publicația gazetadita.al care citează BBC.  

Anunțurile care vor apărea pe Facebook și Instagram, îi vor avertiza pe albanezi că „se vor confrunta cu detenția și deportarea” dacă intră ilegal în țară. 

Potrivit Ministerului de Interne britanic, Albania este o „țară sigură și prosperă” și mulți cetățeni „călătoresc prin mai multe țări pentru a ajunge în Regatul Unit” unde depun „cereri false de azil”. 

Campania urmează unei activități similare pe rețelele sociale lansate de guvern în august anul trecut. 

Albanezii sunt cei care au depus cele mai multe cereri de azil anul acesta în Regatul Unit: 13.714 de solicitări până în luna martie. 

„Suntem hotărâți să oprim ambarcațiunile (ilegale, n.r.) și campania, lansată în Albania săptămâna aceasta, este doar o componentă a activității în amonte a Ministerului de Interne pentru a ajuta la distrugerea mitului despre călătoriile ilegale către Regatul Unit, a explica realitățile și pentru a lupta împotriva minciunilor,” afirmă ministrul imigrării, Robert Jenrick. 

 

 Cum arată corupția în universitățile nord macedonene

 „Învățământul superior este afectat de corupție, dar niciun student nu a semnalat vreun caz,” este un titlu din meta.mk. 

„Repartizarea inechitabilă a locurilor pentru studenți, repartizarea inechitabilă a burselor, cumpărarea de întrebări pentru examene, plagiatul și achiziționarea de cărți în scopul de a avea note mai mari, acestea sunt formele de corupție din învățământul superior de astăzi”, explică Theodora Stolevska, directorul Forumului Educației Tineretului.  

„Toate studiile indică faptul că tinerii părăsesc țara în principal pentru că nu își găsesc un loc de muncă potrivit și din cauza ratei corupției. Ei părăsesc țara după absolvirea liceului. În fiecare an, 5.000 de elevi merg la școală în Ljubljana. La noi, repartizarea locurilor pentru studenți și subvenții este foarte inegală. Nepotismul este cea mai comună formă de corupție”, a spus Stolevska. 

Experta afirmă că 39% dintre elevi au fost nevoiți să cumpere o carte pentru a obține o notă sau pentru o notă mai mare, în timp ce la 20% dintre studenți li s-a cerut mită. 

 

Poliția din Croația a arestat doi suspecți care au pus bombe la supermarketuri în Rijeka

Poliția a arestat două persoane suspecte în legătură cu plasarea de dispozitive explozive în Rijeka, lângă mai multe centre comerciale, citim în index.hr.  

În ceea ce privește exploziile, clădirile nu a suferit pagube majore și se poate concluziona că nu a fost un exploziv puternic, deși detonarea a răsunat puternic în toată zona de est a orașului Rijeka.

Neoficial, ziarul a aflat că dispozitivele explozive au fost plasate ca un fel de presiune și intimidare asupra lanțului de retail. 

 

Au contribuit la realizarea Revistei presei europa Plus :

Albana Hysa – Albania ;

Martina Mitevska​ – Macedonia de Nord ;

Ivana Kasalo – Croația          

 

Alte articole din seria Europa Plus a RFI România: https://www.rfi.ro/tag/europa-plus

Proiect în parteneriat cu Agenția Universitară a Francofoniei

 
Revista presei Europa Plus din 29 mai 2023