Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atac cu drone asupra Moscovei, mai multe clădiri au fost avariate

atac_moscova.jpg

Clădire din Moscova lovită de o dronă ucraineană, 30 mai 2023
Sursa imaginii: 
REUTERS - MAXIM SHEMETOV via rfi.fr

Mai multe clădiri din Moscova au fost lovite de drone care au provocat pagube „minore" și nu au provocat răni grave, a declarat primarul capitalei ruse marți dimineață, potrivit agenției Reuters, preluată de hotnews.ro și Agerpres.

„Toate serviciile de urgență din oraș se află la locul incidentelor", a declarat primarul Serghei Sobyanin.

Ministerul rus al Apărării a confirmat că Ucraina a vizat marți Moscova cu opt drone și că toate au fost doborâte: „În această dimineață, regimul de la Kiev a lansat un atac terorist cu drone asupra unor ținte din orașul Moscova. Trei dintre ele au fost suprimate de mijloace de război electronic, au pierdut controlul și au deviat de la țintele vizate. Alte cinci drone au fost doborâte de sisteme de rachete sol-aer Pantsir-S în regiunea Moscovei".

Un comentator de la o televiziune a Kremlinului a susținut că atacul asupra Moscovei a fost desfășurat cu aproximativ 25 de aeronave fără pilot.

Andrei Vorobyov, guvernatorul regiunii Moscova, a scris pe Telegram că mai multe drone au fost doborâte în timp ce se apropiau de capitala rusă. Mai multe canale de mesagerie Telegram din Rusia au relatat că între patru și zece drone au fost doborâte la periferia Moscovei și în regiunea înconjurătoare.

Agenția rusă de știri de stat RIA a relatat că unii locuitori ai unei clădiri de pe strada Profsoyuznaya din sudul Moscovei au fost evacuați.

Moscova și regiunea sa, situată la peste 1.000 de km de Ucraina, au fost rar ținta unor atacuri cu drone după începutul invaziei, chiar dacă acest tip de acțiuni s-au înmulțit în alte părți ale Rusiei.

Acest atac vine după cel din Kiev, în Ucraina, comis în cursul nopții trecute de drone rusești, care s-a soldat cu cel puțin un mort, potrivit primarului orașului, Vitali Klitschko.