Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Copii uciși de două rachete rusești care au lovit un restaurant din Kramatorsk, Ucraina

kramatorsk.jpg

Restaurantul Ria Pizza din Kramatorsk, Ucraina, distrus de rachete rusești, 27 iunie 2023
Sursa imaginii: 
Donetsk regional administration via AP / rfi.fr

Trei copii au fost uciși, iar un alt copil a fost rănit, după ce forțele rusești au bombardat marți un restaurant aglomerat din Kramatorsk, regiunea Donetsk, transmit agențiile internaționale de știri.

Procurorul general al Ucrainei, Andrii Kostin, a afirmat că există 60 de răniți (Ministerul Afacerilor Interne a raportat anterior 56), iar printre morți se numără trei fete minore, una de 17 ani și două surori de 14 ani, potrivit BBC.

„Opt morți și 44 de răniți – acestea sunt consecințele preliminare ale atacului de ieri de la Kramatorsk. Printre morți se numără trei copii, iar printre răniți se află un copil”, potrivit guvernatorului regional ucrainean din Donețk, transmite The Guardian citat de G4Media.

”Impactul a distrus complet clădirea restaurantului Ria Pizza, a avariat 18 blocuri, 65 de case private, cinci școli, două grădinițe, un centru comercial, un hotel, o clădire administrativă și o instalație de recreere.

Cifrele finale ale victimelor și ale distrugerilor se mai pot schimba”, precizează sursa citată.

„Lucrările de salvare continuă. Este posibil ca sub dărâmături să se afle încă persoane”, a precizat Parchetul General într-un comunicat.

Parchetul a precizat, de asemenea, că este vorba de două rachete Iskandar trase de artileria Kremlinului.

Restaurantul distrus din Kramatorsk era „plin” de voluntari, soldați și jurnaliști

Un jurnalist care a părăsit restaurantul din Kramatorsk cu câteva minute înainte ca acesta să fie lovit de o rachetă a declarat că localul era „plin” de oameni.

 

Mai multe detalii aici: