Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Noi atacuri rusești asupra Odesei. Punctul de trecere a frontierei de la Isaccea închis

odesa.jpg

Portul Odesa, Ucraina
Sursa imaginii: 
RFI/Régis Genté

Punctul de trecere a frontierei de la Isaccea a fost închis marți dimineață din cauza atacurilor de peste noapte de pe malul ucrainean al Dunării, anunță Garda de Coastă, citată de G4 Media.

„Traficul prin PTF Isaccea este închis total din cauza atacurilor de azi noapte de pe partea ucraineană (PTF Orlovka). Astfel, traficul pe ieşire este redirectionat către Galaţi Rutier”.

„La acest moment, poliţiştii de frontieră din PTF Isaccea operează strict autovehiculele aflate în punct pe intrare. Cele doua bacuri care asigură traversarea de pe un mai pe altul al Dunării sunt ancorate pe malul românesc”, precizează sursa citată.

Șeful administrației militare regionale din Odesa, Oleg Kiper, a declarat, citat de BBC, că în urma unui atac nocturn al dronelor rusești asupra regiunii Odesa, infrastructura portuară a fost avariată și două persoane au fost rănite:

„Timp de două ore, teroriștii ruși au atacat regiunea Odesa cu drone de atac.

Forțele de apărare aeriană au lucrat extrem de intens. Majoritatea dronelor au fost doborâte.

Din păcate, a fost lovită infrastructura portuară din districtul Ismail.

Doi bărbați, șoferi de camion, au fost răniți. Unuia dintre ei i s-a acordat ajutor medical la fața locului, iar al doilea, cu o rană gravă la mână, a fost spitalizat.

Au fost avariate clădirea punctului de control, depozite, aproximativ 30 de camioane, 6 camionete. Pompierii au stins incendiul”, potrivit unui mesaj postat de acesta pe mesageria Telegram.