Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Peste un milion de persoane la un marș antiguvernamental, în centrul Varşoviei, la apelul opoziţiei

miting_varsovia.jpg

Sursa imaginii: 
Twitter/Donald Tusk

Peste un milion de persoane s-au adunat duminică la un mare marş antiguvernamental, în centrul Varşoviei, la apelul opoziţiei, o adevărată demonstraţie de forţă cu 15 zile înainte de alegerile legislative, relatează AFP.

”Când văd aceste sute de mii de feţe zâmbind simt că vine un moment decisiv în istoria ţării noastre”, a declarat la începutul marşului Donald Tusk, fost premier şi preşedinte al Consiliului European, care a devenit liderul blocului Platforma Civică.

 


Sursa imaginii: 
Twitter/Donald Tusk”Marşul unui milion de inimi”, aşa cum l-a denumit Donald Tusk, a început la prânz şi a umplut cu o mulţime compactă marile străzi din centrul Varşoviei. El a marcat ”unul dintre cele mai mari evenimente” din istoria modernă a Poloniei şi va face parte dintre ”cele mai mari manifestaţii din Europa ultimilor ani”, a dat asigurări Donald Tusk, scrie News.ro.

În pofida numeroaselor conflicte cu Uniunea Europeană şi unor acuzaţii de aduce atingere statului de drept, PiS, partidul naţionalist şi populist al lui Jaroslaw Kaczynski, păstrează un avans confortabil în sondaje şi este creditat cu aproximativ 35% dintre voturi, potrivit Institutului de sondare IBRiS. PO se află pe poziţia a doua, susţinută de 27% dintre alegători, potrivit acestui studiu. Însă, potrivit lui Donald Tusk, sondaje comandate de către partidul său arată că avansul PiS s-a redus recent la doar două puncte procentuale, mai scrie News.ro.