Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Marcel Ciolacu: "Ne mor copiii nevinovați pe șosele. Acesta e adevărul"

glass-89068_1280_1.jpg

1.600 de români își pierd viața, anual, în accidente de circulație (Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație din România)
Sursa imaginii: 
pixabay.com/Republica

"Ne mor copiii nevinovați pe șosele. Acesta e adevărul", a spus, luni, premierul Marcel Ciolacu. Șeful Executivului a participat, la Palatul Victoria, la dezbaterea "Legea Anastasia. Drumul către viaţă", organizată în contextul Zilei mondiale de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie." Statul, Parlamentul, societatea civilă trebuie să-şi asume "curajos" orice măsură care să stopeze accidentele auto soldate cu pierderea de vieţi omeneşti produse din cauza consumului de alcool şi droguri la volan, a mai spus premierul.

 

Statul, Parlamentul, societatea civilă trebuie să-şi asume "curajos" orice măsură care să stopeze accidentele auto soldate cu pierderea de vieţi omeneşti produse din cauza consumului de alcool şi droguri la volan, a declarat, luni, prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului a participat luni, la Palatul Victoria, la dezbaterea "Legea Anastasia. Drumul către viaţă", organizată în contextul Zilei mondiale de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie.

Marcel Ciolacu, premier și președintele PSD 
Cătălin Codescu, președintele Asociatiei Victimelor Accidentelor de Circulatie, a atras atenția că peste 1600 de români mor anual în accidente de circulație. 

Legea Anastasia, intrată în vigoare în luna iulie, prevede că şoferii care se urcă la volan sub influenţa alcoolului sau a drogurilor ori fără permis de conducere şi produc accidente mortale vor fi condamnaţi la închisoare cu executarea pedepsei.  Legea a fost denumită în memoria Anastasiei, o fetiţă de 4 ani dintr-o comună din judeţul Iaşi, care a murit în iunie 2022, după ce a fost lovită de o maşină condusă de o şoferiţă care nu avea permis de conducere.