Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Steagurile Rusiei și Belarus interzise la Australian Open

steag_rusia.jpg

Un suporter flutură steagul Rusiei în timpul meciului de la Australian Open dintre americanul Marcos Giron și rusul Daniil Medvedev, 16 ianuarie 2023
Sursa imaginii: 
© WILLIAM WEST / AFP via France24

Federația australiană de tenis a anunțat marți că afișarea steagurilor Rusiei și Belarus este interzisă la Australian Open, o decizie cu ”efect imediat”, transmite AFP.

Federația austrailană răspunde astfel unei solicitări a ambasadorului Ucrainei la Canberra, formulată luni, în prima zi a turneului, când la meciul dintre ucraineana Kateryna Baindl și rusoaica Kamilla Rakhimova, mai multe steaguri ale Rusiei au fost expuse în tribune.

Ambasadorul ucrainean Vasyl Myroshnychenko, solicitase inițial excluderea de la bun început din competiție a jucătorilor și jucătoarelor din cele două țări, dar fără succes.

O solicitare asemănătoare formulase și fostul ambasador al Australiei în Ucraina în perioada 2015-2016, Doug Trappett, care a scris pe contul său de Twitter următorul mesaj adresat Federației australiene de tenis : ”Ați fi putut să interziceți jucătorii ruși, ar fi fost un răspuns serios dat unei cereri legitime, dar ați ales lașitatea”

 

Mai multe detalii aici