Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Donald Trump: Un conflict militar cu Iranul "nu va dura foarte mult" (Fox Business Network)

22222222.jpg

Image source: 
www.newsweek.com

Preşedintele SUA, Donald Trump, declară, într-un interviu pentru Fox Business Network, că nu va mobiliza efective terestre în cazul unui conflict militar cu Iranul şi a oferit asigurări că o eventuală operaţiune antiiraniană "nu va dura foarte mult".

Întrebat despre riscurile unui conflict militar între Statele Unite şi Iran, Donald Trump a declarat: "Sper că nu va fi cazul, dar noi avem o poziţie foarte puternică dacă se ajunge la aşa ceva".

"Dar nu vorbim de trupe trimise la sol. Eu spun doar că dacă se întâmplă aşa ceva, nu va dura foarte mult", a precizat Donald Trump în cursul interviului.

Tensiunile intre cele doua state au crescuyt dupa ce Iranul a doborât săptămâna trecută o dronă militară a Statelor Unite. Gardienii Revoluţiei din Iran au comunicat că drona ar fi pătruns în spaţiul aerian iranian, dar Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susţine că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian internaţional.

 

Netanyahu avertizează statele care ar intenționa să atace Israelul (The Jerusalem Post)

 

Benjamin Netanyahu lanseaza un avertisment către statele care ar intenționa să atace Israelul. Netanyahu atrage atenția că țara sa are capacitatea de a provoca daune majore în cazul în care ar fi atacată, potrivit The Jerusalem Post.

Netanyahu a făcut declarația după ce a asistat la un exercițiu militar desfășurat în nordul țării.

„Sunt foarte impresionat de îmbunătățirea pregătirii Armatei, a spiritului de luptă și, în mod special, a capacității distructive a Armatei”, a spus premierul.

„Aud că vecinii noștri de la nord, sud și est amenință că ne vor distruge”, a spus Netanyahu. „Eu le spun dușmanilor noștri: IDF (Armata israeliană, n.r.) are o putere mare de anihilare. Nu ne puneți la încercare”, a adăugat el.

Declarația lui Netanyahu vine pe fondul unor tensiuni în creștere în regiune, inclusiv între Statele Unite și Iran. La exercițiul militar la care a asistat Netanyahu au fost utilizate și noile avioane F-35, recent cumpărate de la Statele Unite.

 

Papa Francisc se va întâlni în noiembrie la Hiroshima cu supravieţuitorii bombei atomice (La STAMPA)

 

Papa Francisc va merge la Hiroshima și la Nagasaki pe 24 noiembrie, cu ocazia călătoriei sale apostolice de patru zile în Japonia. Papa vrea să se roage pentru victimele atacurilor atomice asupra celor două orașe, care au avut loc în 1945, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit La Stamp.

 

La 23 ianuarie, în timp ce se afla la bordul avionului care-l ducea la Panama, Suveranul Pontif a vorbit în avanpremieră despre acest proiect la care ţinea foarte mult. La câteva zile după anunțarea călătoriei apostolice, catolicii japonezi l-au invitat pe Papă să lanseze un mesaj de la Hiroshima și Nagasaki împotriva armelor nucleare.

 

Prinţul William: „Mi-aş susţine copilul dacă ar fi gay” - BBC

 

Prinţul William al Marii Britanii a declarat că şi-ar „susţine în totalitate” copiii dacă ar fi gay, însă a recunoscut că s-ar îngrijora din cauza „presiunilor suplimentare” la care ar fi supuşi, relatează BBC.

El a afirmat că s-a gândit la acest lucru de când a devenit părinte.

Ducele de Cambridge a facut acestea declaratii in cadrul unui eveniment de caritate pentru persoanele LGBT în Londra.

Organizaţia Albert Kennedy susţine tinerii LGBT care sunt în pericol de a rămâne pe străzi.

Ducele a afirmat că ar susţine „orice decizie” ar lua copiii săi, însă a adăugat: „Mă îngrijorează ca părinte. Câte bariere vor fi, cuvinte pline de ură, persecuţie şi discriminare, aceste lucruri mă îngrijorează”, a afirmat el.

„Însă ţine de noi toţi să încercăm să schimbăm aceste lucruri şi să ne asigurăm că ele devin elemente ale trecutului”, a adăugat prinţul.

Directorul executiv al ong-ului a declarat că afirmaţiile ducelui vor face „o mare diferenţă”.

„Eu am fost respins de mama mea şi ideea că viitorul monarh spune că îşi va susţine copiii dacă vor fi persoane LGBT este un mesaj pentru întreaga societate, un mesaj că avem nevoie de susţinere şi trebuie să dăm putere persoanelor LGBT” a declarat acesta.