
Presa internaţională
”Zonă liberă de LGBT” contra ”Zonă liberă de ură”
lgbt_polska.jpg

Potrivit Reuters, redactorul-șef al revistei Gazeta Polska a declarat că această campanie nu este îndreptată împotriva vreunui individ, ci împotriva celor care încearcă să cenzureze opinii critice despre "ideologia LGBT".
ABC News relatează că Gazeta Polska a publicat pentru prima dată o previzualizare a autocolantelor - cu o cruce neagră peste un drapel curcubeu - în ediția din 24 iunie.
Publicația conservatoare numără 110.000 de cititori.
Ca răspuns, Replika - singura revistă LGBT din Polonia - a tipărit 5.000 de autocolante "Zonă liberă de ură" .
O ură care mărturisește criza Bisericii, scrie săptămânalul Tygodnik Powszeczny, citat de Eurotopics:
"Pentru a înțelege situația, trebuie să ne uităm la numeroasele declarații făcute de episcopii și preoții care clasifică persoanele LGBT ca fiind "partea întunecată a forței "; aceștia sunt considerați o amenințare pentru familie, pentru siguranța copiilor, pentru pacea socială și pentru toate valorile "sacre" pentru creștini. ... Societatea poloneză devine din ce în ce mai violentă, iar Biserica Catolică nu face nimic pentru a rezolva problema. Am ajuns într-un moment în care, pentru a găsi sensul mai profund al Evangheliei, trebuie să ne întoarcem la adevăratele valori creștine ", scrie publicația poloneză.
China a afirmat miercuri că ar putea trimite armata pe străzile din Hong Kong în cazul în care autoritățile locale vor cere acest lucru pentru menținerea "ordinii publice". Comentatorii explică semnificația acestei declarații.
The New York Times observă că avertizarea vine după ce guvernul chinez a lansat o nouă strategie de apărare în care acuză Statele Unite de subminarea stabilității globale și identifică separatismul drept o iminentă amenințare pentru securitatea Chinei.
Documentul a criticat "forțele externe" care susțin astfel de mișcări, o aluzie destul de clară la Statele Unite, care a oferit sprijin Taiwanului.
Avertismentele de acest tip subiniază preocuparea din ce în ce mai mare a autorităților sub președintele Xi Jinping, a cărui promisiune de a nu ceda vreun teritoriu este esențială pentru imaginea sa de cel mai puternic lider al țării în ultimele decenii.
Revista Time remarcă îndemnul propagandei chineze care cere Statelor Unite să-și ia ”mâinile murdare” sau "mâna neagră" de pe protestele din Hong Kong
Newsweek consideră că protestele sunt cea mai mare provocare internă pentru președintele chinez Xi Jinping de la Mișcarea umbrelelor din 2014 - care a avut loc în Hong Kong și care a fost disipată.
În timp ce protestatarii fluturau ostentativ drapele britanice, mulți se întrebau cum va răspunde Xi Jinping -acum, liderul neclintit al Partidului Comunist.
Xi - și, prin extensie, Partidul Comunist - rareori apar slabi. El a reușit să ridice profilul Chinei pe scena mondială și a urmărit o epurare internă a unor oficiali puternici, considerați a fi corupți sau nesiguri, consolidându-și susținerea la nivelurile superioare ale partidului.
Președintele a supravegheat, de asemenea, o represiune colosală împotriva musulmanilor chinezi suspectați de lipsă de loialitate în vestul provinciei Xinjiang. Peste 1 milion de persoane au fost reținute în lagăre de reeducare în ceea ce a fost descris drept un "genocid cultural".
Dar președintele cel puternic nu a reușit să rezolve toate problemele Chinei. Hong Kong și Taiwan sunt doi spini în coasta lui Xi. Continuarea libertăților politice și personale pe aceste două insule, reprezintă o provocare pentru poziția susținută de Beijing potrivit căreia libertatea nu este nici necesară și nici de dorit într-o națiune prosperă și stabilă.
Opozantul rus Alexei Navalny a fost din nou arestat la Moscova, de data aceasta pentru că a promovat un protest în masă sâmbătă în fața Primăriei .
După cum transmite publicația de investigații Meduza, opozantul a fost arestat pentru protestul împotriva refuzului oficialilor electorali locali de a înregistra zeci de candidați independenți în alegerile din septembrie pentru Duma locală.
În cadrul unei demonstrații masive din 20 iulie, în sprijinul candidaților respinși, Navalny a sugerat să se organizeze un nou protest, în 27 iulie, în fața Primăriei.
France 24 comentează că retorica sa anti-corupție devine din ce în ce mai populară, pe fondul scăderii susținerii pentru Vladimir Putin și a nemulțumirii legate de scăderea nivelului de trai și de corupția necontrolată.
AFP observă la rândul său că popularitatea lui Vladimir Putin, ajunsă la cote excepționale după anexarea Crimeei, a scăzut de la realegerea sa pentru al patrulea mandat, anul trecut. Iar sondajele sunt incomode pentru candidații pro-Kremlin.
Înregistrarea multor candidați la alegerile locale din Moscova a fost respinsă săptămâna trecută, oficial din cauza neregulilor în colectarea semnăturilor de susținere.
Acești candidați, inclusiv mai mulți aliați ai lui Navalny, susțin că neregulile sunt inventate și îl acuză pe primarul loial Kremlinului, Serghei Sobyanin, că dorește să înăbușe opoziția.