Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Camera Reprezentanţilor aprobă ancheta în vederea destiturii președintelui american, Donald Trump

trump_facebook.jpg

Soarta lui Donald Trump este in mainile Senatului american care urmeaza sa voteze in ianuarie o posibila destituire a sa
Soarta lui Donald Trump este in mainile Senatului american care urmeaza sa voteze in ianuarie o posibila destituire a sa
Image source: 
Facebook.com

Camera Reprezentanţilor a adoptat o rezoluție care stabileşte următorii paşi ai procedurii de impeachment (punere sub acuzare şi destituire) declanşate împotriva preşedintelui american.

Donald Trump a denunţat imediat ''cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din istoria americană''. Donald Trump susţine că nu a greşit cu nimic în exercitarea atribuţiilor şi se consideră vizat de o ''lovitură de stat''.

Aleşii democraţi încearcă să arate că Donald Trump a exercitat presiuni asupra Kievului cu scopul de a obţine informaţii compromiţătoare despre fostul vicepreşedinte american Joe Biden, bine plasat pentru a-l înfrunta în alegerile prezidenţiale de anul viitor.

În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziției democrate, a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.