Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


"Câinele-erou rănit în raidul al-Baghdadi, onorat la Casa Albă" (CBS News)

dog.jpg

Image source: 
captura Fox / Twitter

Președintele american Donald Trump l-a prezentat aseară la Casa Albă pe câinele armatei americane care a participat la raidul ce a condus la moartea lui Abu Bakr al-Bagdadi, liderului grupării Statul Islamic .

„Conan a făcut o muncă fantastică”, a subliniat preşedintele SUA în prezenţa soţiei sale Melania şi a vicepreşedintelui Mike Pence. „Acest câine este incredibil, atât de strălucitor, atât de inteligent”, a adăugat el, precizând că celebrul ciobănesc belgian malinois „a primit o medalie şi o placă”, relatează Reuters.

"Câinele-erou rănit în raidul al-Baghdadi, onorat la Casa Albă", notează CBS News, în timp ce NBC admite că "acest câine a devenit cel mai cunoscut patruped din lume în acest moment"

„Conan este o câine rezistent”, a mai spus Trump, potrivit Agerpres, subliniind că animalul a fost rănit în timpul raidului asupra unei zone controlate de rebeli în nordul Siriei, în apropiere de graniţa cu Turcia. „Conan a fost grav rănit. Dar s-a recuperat foarte repede şi de atunci a participat în raiduri foarte importante”, a declarat el.

Imaginea lui Conan apare acum pe marfa de vânzare prin intermediul unui site de comerț electronic, scrie presa americană. Pe căni de cafea și tricouri de diferite culori, imaginea lui Conan este prezentată cu expresia „Zero Bark Thirty”, care a fost titlul folosit de The New York Times în urma atacului.

Pe un alt tricou se poate citi: Conan Delta Force Command Operations Special.

După anunţul, la 27 octombrie, privind moartea celui mai căutat jihadist din lume, Donald Trump a lăudat munca acestui câine „magnific”. Animalul l-a urmărit pe şeful grupării Statul Islamic în tunelul unde acesta s-a aruncat în aer în Siria.

 

Hoţi din oraşul german Dresda au reuşit să pătrundă într-un muzeu care găzduieşte una dintre cele mai mari colecţii de comori de artă din Europa, furând trei seturi de bijuterii din secolul al XVIII-lea, în ceea ce presa germană descrie ca fiind cel mai mare astfel de jaf de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial încoace.

 

Aceștia au furat ieri dimineață bunuri cu o valoare ce urcă înspre un miliard de euro la muzeul Grüne Gewölbe din Dresda, a arătat poliția germană. Spărgătorii au provocat un incendiu la primele ore ale dimineții, provocând defecțiuni la sistemul de alimentare cu electricitate al clădirii astfel că sistemele de securitate nu au mai funcționat, scrie The Guardian.

Poliția vorbește deja despre cel mai mare jaf din istoria post-belică a muzeelor din lume. O purtătoare de cuvânt a poliției a explicat: ”Putem confirma că a avut loc o spargere.Făptașii au reușit să fugă”.

Potrivit Bild, hoții ar fi vizat colecția de bijuterii a muzeului și au pătruns în incinta instituției printr-o fereastră de mici dimensiuni. Volken Lange, şeful poliţiei din Dresda, a spus că hoţii au sprat un geam şi au tăiat un gard, înainte să de apropie şi să distrugă o vitrină din „Camera Bijuteriilor” din muzeu, părând că ştiau exact ce voiau să fure.

Grüne Gewölbe are 10 încăperi în care sunt expuse peste 3.000 de obiecte, de la bijuterii la capodopere consacrate. Clădirea a fost afectată de bombardamentele din Cel De-al Doilea Război Mondial și nu a fost restaurată pentru a fi redeschisă decât în 2006. Începând din 1723, August al II-lea cel Puternic a depozitat în acest loc obiecte renascentiste sau baroce.

 
Revista presei internationale - 26 noiembrie 2019