Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cel mai mare influencer regal din lume își caută expert social media

facebook_si_twitter_au_luat_masuri_impotriva_propagandei_chineze.jpg

Facebook si Twitter au luat masuri împotriva propagandei chineze.
Facebook si Twitter au luat masuri împotriva propagandei chineze.
Sursa imaginii: 
NICOLAS ASFOURI, Lionel BONAVENTURE / AFP

Elisabeta a II-a îşi creşte echipa cu un expert în reţele sociale. Un anunţ în acest sens a fost publicat recent pe LinkedIn de Palatul Buckingham.

Regina propune un contract de 37,5 ore de muncă pe săptămână, de luni până vineri, în schimbul unui salariu de 55.000 - 60.000 de euro anual,  scrie publicaţia „Time“. Oferta mai include şi 33 de zile de concediu pe an, acces la formare profesională şi o masă pe zi. Activitatea nu se anunţă uşoară, din moment ce conţinutul este văzut de milioane de persoane, atrage atenţia Palatul Buckingham.

Conform celor de la Forbes, cifrele sunt excelente în acest moment dar trebuie continuat trendul ascedent: 7 milioane de urmăritori pe Instagram, mai mult de 5 milioane pe Facebook și 4 milioane pe Twitter. Ea este deja cel mai mare influencer regal din lume. În comparație, Prințul Harry și Meghan Markle, @sussexroyal, au în prezent 9,9 milioane de adepți pe contul lor de Instagram, în timp ce prințul William și Kate Middleton au 10,4 milioane pe Instagram și 1,9 milioane pe Twitter, @Kensingtonroyal.

Activitatea nu se anunţă uşoară, din moment ce conţinutul este văzut de milioane de persoane, atrage atenţia Palatul Buckingham. Prin urmare, alesul va trebui să dea dovadă de dinamism şi creativitate, pentru a asigura vizibilitatea reginei în ochii publicului şi pe scena mondială. Palatul cere referinţe de încredere, o experienţă solidă şi mai ales delicateţe, pentru a evita orice derapaj în mediul virtual. Elisabeta a II-a a publicat primul mesaj pe Twitter în 2014, în timpul unei vizite la un muzeu britanic. De anul trecut, este prezentă şi pe Instagram. Suverana îşi foloseşte conturile pe reţelele sociale doar pentru a-şi promova agenda.

Acest anunț apare într-un moment zbuciumat pentru monarhie, implicată într-un scandal imens legat de relația prințului Andrew cu finanțatorul Jeffrey Epstein, care fusese acuzat de trafic de minori înainte de sinuciderea sa din august. Mulți vorbesc, de asemenea, de o potențială succesiune la monarhie, în care regina ar preda frâiele prințului Charles, despre care se crede că va juca un rol mult mai activ începând cu 2020.

 

Estonia a cerut ieri scuze Finlandei, după ce ministrul estonian de Interne a luat-o în derâdere pe Sanna Marin, noul premier finlandez, care la 34 de ani este cel mai tânăr şef de guvern din lume, referindu-se la ea ca fiind ”o vânzătoare”.

Mart Helme, în vârstă de 70 de ani, ministru de Interne al Estoniei şi liderul partidului populist de extremă-dreapta Ekre, a ridiculizat-o duminică pe Sanna Marin şi guvernul acesteia, în care patru din cinci lideri de coaliţie au vârste de sub 35 de ani.

”Acum vedem cum o vânzătoare a devenit prim-ministru şi alţi activişti din stradă şi persoane needucate au intrat în cabinet”, a afirmat Helme într-o emisiune la radio a partidului său. În continuare, el a mai spus că pune sub semnul întrebării competența lui Marin, un social-democrat, parafrazându-l pe primul lider comunist sovietic, Vladimir Lenin. „Îmi amintesc de Vladimir Ilici Lenin care a afirmat că orice femeie de la bucătărie ar putea deveni ministru. Acum vedem cum o vânzătoare a devenit prim-ministru și cum alți activiști de pe stradă, cei mai mulți persoane fără studii, au devenit, de asemenea, membri ai guvernului”, a declarat, vizibil enervat, Helme.

Președintele Estoniei, Kersti Kaljulaid, i-a prezentat scuze președintelui Finlandei, Sauli Niinistö, scrie The Guardian, în timp ce BBC notează multe dintre derapajele lui Helme, cunoscut ca o persoană controversată și foarte vocală.

”Sunt extrem de mândră de Finlanda. Aici, un copil dintr-o familie săracă poate să se educe şi să îşi atingă obiectivele. O casieră poate deveni prim-ministru”, a ripostat Marin pe Twitter. Helme, fost ambasador al Estoniei în Rusia, este cunoscut pentru declaraţiile sale vocale care îl pun într-o situaţie jenantă pe premierul Juri Ratas şi partidul său de centru.

 

Noiembrie 2019 a fost a doua cea mai caldă lună noiembrie înregistrată din 1880, după cea din noiembrie 2015, a anunţat ieri Administraţia Naţională a Oceanelor şi Atmosferei din SUA.

De asemenea, Serviciul European Copernicus privind schimbările climatice a furnizat o estimare uşor diferită, însă care confirmă aceeaşi tendinţă, susținînd că noiembrie 2019 figurează printre cele mai călduroase trei luni noiembrie înregistrate vreodată în lume, alături de 2015 şi 2016, relatează AFP. 

Temperatura medie globală a fost în noiembrie 2019 cu 0,92 grade Celsius mai mare decât media din secolul al XX-lea de 12,9 grade Celsius.

"Oamenii de știință spun că temperaturile record sunt încă un semn că schimbările climatice sunt în toi, dar sunt și mai tulburătoare dacă te uiți la alte informații recente. În unele regiuni, noiembrie a fost cea mai călduroasă lună din istorie; Africa, America de Sud și Insulele Hawaii au înregistrat toate temperaturi-record", notează Time.

Lună după lună, dar mai ales luna iulie, anul 2019 a acumulat recorduri. Este al doilea cel mai cald an înregistrat din 1880, de când se fac măsurători de temperatură, potrivit NOAA. Anul 2016 rămâne în medie cel mai călduros (cu 1,01 grade Celsius mai mult faţă de media secolului XX).

"Căldura a fost resimțită la ambele capete ale lumii, în timp ce acoperirea gheții marine de-a lungul oceanelor arctice și antarctice a scăzut la valori minime record în noiembrie. Acoperirea cu gheață marină arctică a fost cu 12,8 la sută sub media 1981-2010, iar acoperirea în Antarctica a fost cu 6,35 la sută sub medie", scrie Reuters.

Ultimii patru ani au fost cei mai călduroşi înregistraţi vreodată pe planetă, iar, în august, Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) a estimat deja că anul 2019 se va clasa în top 5 al previziunilor, în conformitate cu impactul schimbărilor climatice prevăzute de oamenii de ştiinţă.

 
Revista presei internationale - 17 decembrie 2019