Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Emma Răducanu i-a ”confiscat” lui Cristiano Ronaldo prima pagină a presei britanice

emma_bun.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Emma Raducanu

Presa internațională este realmente la picioarele Emmei Răducanu, câștigătoarea-surpriză de la US Open. Jurnaliștii remarcă maturitatea în joc a tinerei tenismene și fac cunoscute mai multe detalii din biografia ei.

„Talentul celest care face istorie”, titrează Sky News.
Tânăra de 18 ani din Bromley a învins-o pe canadiana Leylah Fernandez, în vârstă de 19 ani, în două seturi la US Open.
Emma Raducanu a făcut istorie devenind prima câștigătoare britanică de turneu de Mare Slem de la victoria Virginiei Wade la Wimbledon în 1977.

Le Monde nu uită să amintească faptul că „biletele sale de avion erau rezervate doar până la finalul calificărilor”! Dar, în cele din urmă, Emma Raducanu a plecat sâmbătă, 11 septembrie, la sfârșitul celor trei săptămâni petrecute la New York, cu trofeul având gravat numele său.

”Uluitor”, este adjectivul folosit de Le Figaro.

”Născută în Toronto, din mamă chineză și tată român, Emma Raducanu evoluează sub culorile britanice, de când familia sa s-a stabilit în sudul Londrei, la Bromley, pe când ea avea 2 ani. A mers pe primul teren de tenis, locul ei de joacă, la 5 ani.
La New York, britanica a trecut toate obstacolele fără să tremure. 20 seturi. 20 de seturi câștigate. Și e abia al doilea turneu major. Stupefiant.

Victoria lui Raducanu a reușit chiar să-l facă să dipară pe Cristiano Ronaldo de pe primele pagini ale ziarelor britanice de duminică, chiar dacă starul fotbalistic a marcat de doua ori la revenirea la Manchester United”.

Daily Express a găsit un joc de cuvinte: „Absolutely Emm-ens!” În timp ce The Telegraph proclama: „A făcut-o!”

Motocros?

Emma Răducanu nu era nici măcar adolescentă când a fost nevoită să ia o decizie importantă privind viitorul ei.

A fost o alegere pe care a făcut-o cu strângere de inimă, notează BBC.

Încurajată de tatăl ei, Ian (născut Ion), să încerce mai multe sporturi - prin care echitație, înot și baschet - Emma a fost cel mai mult atrasă de motocros.

Ascensiunea lui Răducanu a fost puternic influențată de tatăl său român, Ion și de mama sa chineză, Renee. Ambii lucrează în sistemul financiar și s-au mutat din Toronto la Londra când fiica lor avea doar doi ani.

Forul care guvernează tenisul britanic a luat-o pe Emma sub aripa sa de la o vârstă fragedă, tânăra fiind trimisă în tabere și turnee în străinătate înainte de a progresa prin grupele de vârstă.

Chiar dacă acest sprijin a fost crucial, influența părinților ei continuă să fie evidentă prin modul în care Emma rămâne concentrată pe teren și cu picioarele pe pământ în afara sa”.

Inevitabilă...

Iar The Guardian amintește cum ”Emma Raducanu a apărut pe teren zâmbind la prima sa finală de Grand Slam, a răspuns la vuietul mulțimii cu un gest blând al mâinii stângi.
Ne-a făcut semn că nu trebuie să ne îngrijorăm. În cea mai intensă arenă, pe un teritoriu neexplorat, tânăra de 18 ani a câștigat primul titlu de Grand Slam și cel mai important lucru a fost că, din primul moment până în ultimul, cu doar unul sau două momente de ușoară îndoială, victoria a părut inevitabilă.

Părinții lui Raducanu, care lucrează amândoi în servicii financiare, au dorit întotdeauna ca ea să-și termine educația.

Chiar și când turneul WTA a fost reluat după pauza de cinci luni cauzată de pandemie, în august 2020, ea a rămas acasă pentru a se concentra asupra școlii, decizie care a dat roade luna trecută când a primit un A * la matematică, cea mai bună notă posibilă și un A în economie”.

Revista Time scrie că acum trei luni, ea era încă elevă. Acum, Regina îi trimite o notă de felicitare:
Răducanu a câștigat primul său titlu major doar la al doilea turneu de Grand Slam: a ajuns în turul patru la Wimbledon în iulie, la doar câteva săptămâni după terminarea examenelor școlare.

Recunoaște că, dacă cineva i-ar fi spus înainte de Wimbledon că va fi campioană de Grand Slam până la sfârșitul verii, nu ar fi crezut. Deși, pe măsură ce se apropia de finală, a început să simtă apropierea unei victorii...

 
Revista presei internaționale din 13 septembrie 2021