Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


"Învăţătoarea şpăgară se întoarce la catedră" (Evenimentul Zilei)

Dezvăluiri din şcoala unde domneşte șpaga: "Din fondul şcolii se strâng 20.000 de euro" (EvZ). Învăţătoarea şpăgară revine la catedră. Şcoala "Maria Rosetti" din Capitală, unde o învăţătoare a fost filmată când le cerea elevilor bani pentru cadouri, este renumită pentru "sistemul balcanic" al plăţilor informale.

Sub protecţia anonimatului, părinţii a doi elevi ne-au dezvăluit practicile învăţătoarelor şi profesoarelor care cer bani pentru fondul şcolii. Pe de altă parte, Dana Blându, învăţătoarea care a fost filmată în timp ce le cerea părinţilor bani pentru cadouri, revine, luni, la catedră.

Cele trei variante pe care Guvernul Ponta le va prezenta FMI pentru a face rost de bani după ce a amânat taxa pe benzină (Gândul)

După o premieră în relaţia României cu FMI, când preşedintele Traian Băsescu a refuzat să semneze memorandumul de înţelegere din cauza accizei suplimentare negociate de Guvern, Cabinetul Ponta face planul de bătaie pentru o nouă rundă de discuţii cu Fondul, programate a avea loc în a doua jumătate a lui ianuarie. După înţelegerea Băsescu-Ponta-Chiţoiu ca în schimbul amânării trei luni  introducerii taxei suplimentare la benzină şi motorină bugetul să fie promulgat, în acest moment, executivul are trei variante de lucru în mapa pentru FMI astfel încât scrisoarea de intenţie să ajungă în boardul instituţiei financiare internaţionale.

Nastase afla luni verdictul in Dosarul Zambaccian (Adevărul)

"Doar condamnarea la spanzuratoare m-ar şoca" - susţine acuzatul. După o perioadă relativ linistită de sărbători, pe Adrian Nastase îl aşteaptă o zi de foc. Pe 6 ianuarie, fostul premier si sotia sa Dana vor afla verdictul Instanţei Supreme in deja celebrul dosar Zambaccian. Adrian Nastase este judecat pentru acuzaţiile de luare de mita si santaj, iar procurorii DNA au cerut retrimiterea lui in spatele gratiilor. La fel si in cazul soţiei, suspectate de complicitate.

Candidatul Bordea la şefia CSM are un proiect de management care poate subordona Justiţia (România Liberă).

Vezi unde sunt capcanele. Judecătorul Adrian Bordea şi procurorul George Muscalu, în cărţi pentru conducerea CSM. Consiliul Superior al Magistraturii, garantul independenţei Justiţiei, îşi alege luni preşedintele şi vicepreşedintele. De conducerea CSM depinde continuitatea aplicării principiilor statului de drept. În  proiectul de management al judecătorului Adrian Bordea, candidat la funcţia de preşedinte, se ascund  capcane cumplite. Ele ar putea subordona Justiţia intereselor unor organizaţii sindicale ale judecătorilor sau procurorilor,  nu de puţine ori afiliate politic, aşa cum s-a văzut în ultimii doi ani, sustine


Andrei Muraru, preşedintele IICCMER: Unul dintre cei 35 de torţionari comunişti a murit (Gândul)Care este numele lui şi ce a făcut. Preşedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Andrei Muraru(foto), a spus în emisiunea "Kilometrul 0" de la Digi 24 că unul dintre cei 35 de torţionari investigaţi de IICCMER a decedat în luna octombrie a anului trecut. Andrei Muraru a mai spus că din iulie anul acesta speră să se deschidă dosarul "frontieriştilor", notează jurnaliştii.