Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ţara lui Doamne-ajută! (Evenimentul Zilei)

Demisii la Interne, dezonoare la STS (Jurnalul Naţional) - Radu Stroe e doar începutul. Ce miniştri se află pe LISTA REMANIERII (Gândul) - Cum l-a ajutat Năstase pe Voiculescu să pună mâna pe ICA (România Liberă)

Ţara lui Doamne-ajută! (Evenimentul Zilei)
Jurnalistul Silviu Sergiu începe editorialul cu o comparaţie între reacţia autorităţilor  române după accidentau de autocar din Muntenegru şi felul în care aceleaşi autorităţi au gestionat tragedia aviatică din Apuseni. Concluzia sa e tristă: statul român funcţionează ireproşabil când eşti deja mort.
Pentru politrucii care parazitează administraţia publică, paralizând astfel instituţii de care depinde viaţa unor oameni, un român mort este preferabil unuia viu.
Mort, Sistemul se poate baza pe un român că votează cum trebuie. Aşa s-a întâmplat la referendum. Poate de aceea, Guvernul nu e sensibilizat de dramele românilor vii, cât este "impresionat" de tragediile românilor morţi.
Ne-am lămurit zilele astea că România este, într-adevăr, "Ţara lui Doamne-ajută!". Este printre puţinii care ne poate ajuta.

Demisii la Interne, dezonoare la STS (Jurnalul Naţional)
Eşecul operaţiunii de salvare a victimelor accidentului aviatic din Apuseni a determinat şi un val de demiteri şi demisii. Şi-au pierdut posturile, până acum, Radu Stroe, ministru de Interne; secretarul de stat Constantin Chiper, din acelaşi minister; colonelul Ion Burlui, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, tot din subordinea Internelor.
Raportul Guvernului privind accidentul aviatic a relevat marea răspundere a două importante instituţii – STS şi ROMATSA – în eşecul operaţiunii de intervenţie prin localizarea greşită a epavei avionului.
Demisia generalui Marcel Opriş de la conducerea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale  nu mai poate fi una de onoare. Fiecare oră de întârziere adânceşte dezonoarea în care se prăbuşeşte o instituţie din sistemul de siguranţă naţională.

Radu Stroe e doar începutul. Ce miniştri se află pe LISTA REMANIERII (Gândul)
Guvernul va fi remaniat, o serie de miniştri urmând a fi retraşi din cauza activităţii şterse de la ministere, din cauza problemelor de imagine sau pentru a li se permite să candideze la europarlamentare, au anunţat, pentru gândul, surse din PSD şi PNL. Vizaţi ar fi Daniel Chiţoiu şi Mariana Câmpeanu.
Şi în tabăra social-democraţilor se pregăteşte în aceste zile remanierea de primăvară, primul post vizat fiind cel al ministrului Dan Nica. Acesta urmează să se afle pe lista PSD pentru europarlamentare. Şi numele ministrului Rovanei Plumb a fost vehiculat pentru a se afla pe lista social-democraţilor pentru Parlamentul European, au precizat surse social democrate pentru gândul.

Cum l-a ajutat Năstase pe Voiculescu să pună mâna pe ICA (România Liberă)
Procurorii DNA au ceruta ca Dan Voiculescu să primească 15 ani de închisoare în dosarul Institutului de Cercetări Alimentare, după ce judecătorii au decis ca preşedintele onorific al Partidului Conservator să fie condamnat la 5 ani de închisoare. Numele cel mai sonor din această privatizare, cel al lui Adrian Năstase, nu apare în dosarul penal. Fostul premier, însă, a luat o decizie, în 2002, fără care Dan Voiculescu nu ar fi avut niciodată posibilitatea să cumpere acţiunile ICA.