Nemuritorul de la Cluj. Românul ce a trăit 148 de ani (Jurnalul Naţional)

nemuritorul.jpg

Certificatul de deces al lui Maftei Pop FOTO: Jurnalul Naţional

Documentele care obligă USL să reducă numărul parlamentarilor la 300 (România Liberă) - Ponta şi Dragnea încep războiul rece în PSD (Adevărul) - DNA: "Regele Asfaltului" a ridicat 20 de milioane de euro cu sacoşa (Evenimentul Zilei) - Cum se pregăteşte doamna Rodica din Bârca, Dolj, să promoveze România tradiţiilor (Gândul)

Documentele care obligă USL să reducă numărul parlamentarilor la 300 (România Liberă)

Premierul Victor Ponta a anunţat că USL va face o comisie de revizuire a Constituţiei, care va fi condusă de Crin Antonescu. Printre modificări nu este însă şi cea referitoare la reducerea numărului de parlamentari la 300, stabilită prin referendum, deşi există două decizii ale Curţii Constituţionale în acest sens şi un raport al Comisiei de la Veneţia.

Ponta şi Dragnea încep războiul rece în PSD (Adevărul)

Ofensiva a fost declanşată de liderul PSD, Victor Ponta, care consideră că Liviu Dragnea are prea multă influenţă în partid.
Dragnea cumulează funcţia de ministru al Dezvoltării şi Administraţiei cu cea de secretar general al partidului. Atât funcţia guvernamentală, prin care rulează fonduri uriaşe, cât şi cea de la partid îi permit să controleze filiale PSD. Potrivit unor surse din PSD, pentru a diminua influenţa lui Dragnea, Victor Ponta a propus înfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte, pe care actualul secretar general ar urma să o ocupe din momentul congresului PSD din luna aprilie.
Chiar dacă sună ca o promovare, propunerea este una menită să reducă sfera de influenţă a lui Dragnea..

Prejudiciul explodează în cazul lui Nelu Iordache. DNA: "Regele Asfaltului" a ridicat 20 de milioane de euro cu sacoşa (Evenimentul Zilei)

Procurorii DNA au descoperit noi afaceri dubioase făcute de controversatul Nelu Iordache (45 de ani), supranumit „Regele Asfaltului”. Acţionarul majoritar al firmei Romstrade este arestat din 3 decembrie 2012, şi este cercetat în trei dosare de deturnare de fonduri europene şi dare de mită. Acuzaţia principală: a schimbat destinaţia sumei de 25.000.000 lei, bani încasaţi în vederea proiectării şi execuţiei lucrărilor la autostrada Nădlac - Arad. Valoarea totală a contractului era de 382.959.483 de lei, fiind finanţat în proporţie de 85% din fondurile UE.

Cum se pregăteşte doamna Rodica din Bârca, Dolj, să promoveze România tradiţiilor (Gândul)

300 de români vor să găzduiască englezi, după campania Gândul. Gratis, fără nicio taxă, iar printre ei e şi Rodica Ciutureanu din Dolj, comuna Bârca.
Femeia pune la bătăie canapeaua, iar două odăi din casa ei îşi aşteaptă deja oaspeţii. Mai mult, şi-a convins şi soacra să se alăture campaniei gândul cu alte două paturi din tot atâtea încăperi. "S-au băgat bani aiurea în frunza aia", spune Rodica Ciutureanu, 52 de ani, când o întrebi de promovarea României în străinătate. "Nu s-a făcut suficient", crede femeia. "Politica asta e de vină. Toţi se bat între ei în loc să se bată pentru ţară. România se poate promova prin turism şi prin sport, nu prin politică", tranşează doamna Rodica problema. Ea şi-a propus "să promoveze" România cu mijloacele unui oltean autentic.

Nemuritorul de la Cluj. Românul ce a trăit 148 de ani (Jurnalul Naţional)

Record naţional de longevitate dovedit prin acte. Maftei Pop s-a născut înainte de revoluţia lui Tudor Vladimirescu şi a închis ochii pe vremea lui Petru Groza şi a Anei Pauker. Academicianul C. I. Parhon a scris despre el, iar cazul lui a fost în atenţia Anei Aslan. Secretul longevităţii lui Maftei a fost o combinaţie între factorul genetic, alimentaţie şi viaţa în aer liber.


 

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu