Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Emoţii pentru Victor Ponta. Începe să dea socoteală (Ziarul Financiar)

Pleşu: De Crin aş fugi cât văd cu ochii (Adevărul) - PDL, Opoziţie la un picior de lemn (Evenimentul Zilei) - Miliarde de euro abandonate în mijlocul Capitalei (România Liberă) - Restricţii în Postăvaru! Turiştii nu au acces în zonele destinate sportivilor ce participă la FOTE 2013 (Jurnalul Naţional)

 

Emoţii pentru Victor Ponta. Începe să dea socoteală (Ziarul Financiar)

Astăzi aflăm dacă economia a intrat sau nu în recesiune. Unii analişti indică o posibilă reintrare în recesiune tehnică după două trimestre consecutive de scădere. Pentru întregul an 2012, analiştii şi-au ajustat prognozele privind creşterea economică spre 0-0,2%. Guvernul Ponta I a preluat mandatul în mai 2012, când economia înregistra o creştere firavă, de 0,3%. Producţia agricolă slabă, criza politică internă, declinul investiţiilor şi slaba absorbţie a fondurilor europene, suprapuse pe evoluţia nefavorabilă din marile economii europene, au afectat anul trecut economia României.

Pleşu: De Crin aş fugi cât văd cu ochii (Adevărul)

Interviu eveniment cu Andrei Pleşu, despre ţară, despre revista cu care se confundă, şi care tocmai a împlinit frumoasa vârstă de douăzeci de ani, şi chiar despre prezenţa sa în viaţa publică a Internetului. După ce a lucrat cu toţi preşedinţii României de după 1989, Andrei Pleşu anunţă că dacă o fi Crin Antonescu următorul, nu-i rămâne decât să fugă cât o vedea cu ochii, deşi este cunoscută aversiunea domniei sale pentru un asemenea efort fizic. Este un material amplu publicat în cinci părţi.

PDL, Opoziţie a un picior de lemn (Evenimentul Zilei)

Cu excepţia unor mici înţepături, democrat- liberalii conduşi de Vasile Blaga nu prea s-au omorât să se lupte cu actualii guvernanţi. Profeţia lui Victor Ponta că adevăratul partid de Opoziţie este PP-DD s-a îndeplinit până în prezent. Publicaţia trece în revistă majoritatea ocaziilor în care democrat liberalii puteau să fructifice electoral greşelile actualei guvernări.

Miliarde de euro abandonate în mijlocul Capitalei (România Liberă)

Şantiere începute şi apoi abandonate, lovite de criză sau de nepăsarea autorităţilor locale, terenuri virane de zeci de hectare pustii, vizibile, in mijlocul orasului, asteapta decizia unor investitori sau aprobari ce nu mai vin. Problemele estetice ale Bucurestiului sunt accentuate de aceste rani lasate parca intentionat deschise. Un inventar al acestor zone negre ale orasului ar dura zile, poate luni. RL a optat pentru un traseu care a inclus doar zonele Barbu Vacarescu - Nerva Traian - Gara de Nord - Cotroceni – Militari. Reporterii s-au intors cu tolba plina de dezastre urbanistice.

Restricţii în Postăvaru! Turiştii nu au acces în zonele destinate sportivilor ce participă la FOTE 2013 (Jurnalul Naţional)

Echipa Rusiei este prima care a sosit la Braşov. Delegaţia condusă de Valery Kuvaev numără 106 persoane. Rusia este pe primul loc în clasamentul medaliilor all time al FOTE. Ruşii au ales să se pregătească la Cheile Grădiştei, acolo unde se găseşte cea  mai modernă bază sportivă pentru schi fond şi Biatlon din balcani.

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu