Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cât costă zborul lui Băsescu cu avionul de linie, în timp ce aeronava VIP a TAROM stă în hangar (Gândul)

Moment decisiv pentru PDL. Rămâne în opoziţie sau trece de partea puterii? (România Liberă) - Udrea: „Îmi doresc să mai am 20 de ani succes în politică împreună cu PDL” (Evenimentul Zilei) - De la 1 aprilie, coplată în spital (Jurnalul Naţional)

Moment decisiv pentru PDL. Rămâne în opoziţie sau trece de partea puterii? (România Liberă)

Alegeri interne după două înfrângeri electorale consecutive şi o prăbuşire fără precedent în sondaje, rezultatele votului urmând să indice nu doar componenţa noii garnituri de conducere, ci şi să ofere un răspuns la trei întrebări-cheie: îşi va reveni partidul, se va scinda sau va fi absorbit de PNL?

Udrea: „Îmi doresc să mai am 20 de ani succes în politică împreună cu PDL” (Evenimentul Zilei)

Deputatul PDL Elena Udrea, candidată la şefia partidului, a vorbit în interviul acordat EVZ despre alegerile interne, problemele cu care se confruntă PDL dar şi despre USL. Elena Udrea îşi păstrează poziţia potrivit căreia USL se va rupe şi liderul PSD, Victor Ponta, va candida la prezidenţiale. Despre competiţia internă, Udrea spune că are susţinerea a jumătate din delegaţii care vor vota mâine noul lider al partidului. Udrea crede că are şanse să câştige, după acelaşi scenariu ca Traian Băsescu, în 2001.

Ultimul DECONT de DEPLASARE al preşedintelui. Cât costă zborul lui Băsescu cu avionul de linie, în timp ce aeronava VIP a TAROM stă în hangar (Gândul)

Preşedintele Traian Băsescu a decis: nu va mai merge cu avionul TAROM cu care a circulat în ultimii doi ani şi jumătate în străinătate după conflictul cu ministrul Relu Fenechiu care i-a reproşat că avionul aduce pierderi companiei de 7 milioane de euro pe an. La ultimele două deplasări externe preşedintele a ales zborurile de linie, cu diferenţa că banii de la buget nu mai intră automat în contul companiei de stat, ci, în funcţie de cursă, pot ajunge şi la concurenţă.
Dacă drumul la ultima reuniune a Consiliului European de la Bruxelles a costat Administraţia Prezidenţială  4900 de euro , pentru deplasarea preşedintelui la întronarea Papei Francisc s-au plătit 7441 de euro, arată datele oficiale comunicate gândul. Având în vedere că zborul Alitalia de dimineaţă ajungea prea târziu la Roma, Preşedinţia a ales cursa care a plecat cu o seară înainte, dublând costurile de transport cu cele de cazare la Roma pentru peste 10 delegaţi.

De la 1 aprilie, coplată în spital (Jurnalul Naţional)

Se percepe o singură data la externare, valoarea minimă e de 5 lei, cea maximă de 10 lei. Exceptaţi: bolnavii cronici, copiii până la 18 ani, gravidele, lehuzele, pensionarii cu pensii sub 740 de lei, persoanele cu handicap, serviciile de urgenţă.
Ca o noutate: audit, chestionar de satisfacţie şi linii de gardă.