Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Consilierii lui Băsescu înfiinţează Fundaţia „Mişcarea Populară“ (Adevărul)

Ce se ascunde în spatele tezelor de modificare a Constituţiei (România Liberă) - TUNUL RADET. Oprescu privatizează căldura! (Evenimentul Zilei) - Ce-a căutat românul în Cipru (Jurnalul Naţional)

Consilierii lui Băsescu înfiinţează Fundaţia „Mişcarea Populară“ (Adevărul)
Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunţat, pe blogul său personal, că a iniţiat formarea Fundaţiei „Mişcarea Populară“. Alţi trei consilieri prezindeţiali, Sebastian Lăzăroiu, Iulian Chifu şi Bogdan Oprea au anunţat că se alătură proiectului.
Fundaţia îşi propune, printre altele, modernizarea României, reforma constituţională, stimularea clasei de mijloc, criterii de integritate pentru o clasă politică adaptată la valorile Uniunii Europene,  locuri de muncă pentru tineret,  stat de drept eficient bazat pe principii constituţionale solide.

Ce se ascunde în spatele tezelor de modificare a Constituţiei (România Liberă)
Comisia comună a Camerei şi Senatului a publicat săptămâna trecută „Tezele revizuirii Constituţiei”, o colecţie de propuneri vagi, în spatele cărora se pot ascunde prevederi care să pună în pericol funcţionarea statului de drept.
Partidele membre ale USL par decise să modifice Statutul procurorilor astfel încât să-şi piardă calitatea de magistraţi, să reducă atribuţiile Curţii Constituţionale şi să modifice rolul şi componenţa Consiliului Superior al Magistraturii.

Procurorul Călin Nistor, şeful interimar al DNA, despre reţelele de corupţie din Justiţie: ”Unii magistraţi s-au obişnuit cu un anumit nivel de trai” (Gândul)
Procurorul şef interimar al DNA, Călin Nistor, povesteşte într-un interviu pentru gândul cum s-au creat reţelele de corupţie din sistemul judiciar. Procurorul spune că unii magistraţi s-au învăţat „cu un anumit nivel de trai", la care le e greu să renunţe, motiv pentru care ajung să ia mită. Călin Nistor a declarat pentru gândul că nu exclude o candidatură pentru postul de procuror-şef al DNA în cadrul procedurii organizate de Ministerul Justiţiei. Noul şef al DNA mai spune şi că a investigat mai mult politicieni ai fostei puteri, decât pe cei din actualele partide aflate la putere.

TUNUL RADET. Oprescu privatizează căldura! (Evenimentul Zilei)
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, pregăteşte privatizarea RADET, punându-şi oameni cheie în Consiliul de Administraţie. Printre favoriţi se numără directori anchetaţi pentru contracte ilegale şi un consilier personal al edilului. La Guvern se pun la punct ultimele detalii pentru ca Regia să fi e unită cu ELCEN şi apoi să se înfiinţeze o societate comercială. Se vor şterge şi datoriile istorice, de peste 250 de milioane de euro.

Ce-a căutat românul în Cipru (Jurnalul Naţional)
Ionuţ Bălan constată surprins că tot aparatul de propagandă economică perorează despre întoarcerea banilor din Cipru şi nimeni nu se întreabă de ce au plecat.
Consultanţii români se mărginesc să arate spre capra vecinului cipriot uitând să spună că la doi-trei ani de la majorarea TVA, CAS şi a taxelor pe proprietate nu mai creşte nimic.
Trebuie remarcat că există deja un paradis „second hand” în imediata noastră vecinătate. Bulgaria taxează veniturile cu o cotă unică de 10%, nu de 16%, aplică o taxă pe valoarea adăugată de 20%, nu de 24%, percepe contribuţii sociale de 29%, nu de 44% şi impozitează dividendele cu 5%, nu cu 16%. Iar ca urmare a regimului fiscal puţin opresiv românii nu se sfiesc să-şi înmatriculeze maşinile acolo şi să-şi cumpere case. De ce n-ar alege paradisul fiscal bulgăresc şi capitalurile speriate din Cipru şi s-ar întoarce într-o Românie unde mediul de business care le-a alungat nu s-a schimbat deloc?

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu