Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


A dat „firul protestelor” în Piaţa Victoriei (Evenimentul Zilei)

oltchim-evz.jpg

FOTO: evz.ro

Angajaţii de la Oltchim îşi fac televiziune (Gândul) - 47.000 de bugetari au salariul mai mare de 4.000 lei brut/lună (Ziarul Financiar) - A început bătălia pentru prăzile regionalizării: Azi, Romgaz şi Transgaz (România Liberă) - Klaus Iohannis îi suflă în ceafă lui Crin Antonescu (Adevărul) - Genială. Fetiţa născută fără mâini scrie, pictează, cântă la orgă cu picioarele (Jurnalul Naţional)

A dat „firul protestelor” în Piaţa Victoriei. „Am crezut în promisiunile Guvernului! Numai minciuni” (Evenimentul Zilei)
Cei 1.000 de angajaţi ai Oltchim au parcurs ieri sute de kilometri, de la Vâlcea la Bucureşti, pentru a-şi spune oful guvernanţilor, au rămas cu gustul amar că nu pot rezolva nimic. Vuvuzelele şi fluierele, de toate mărimile şi tonurile, au reuşit să atenteze doar la timpanele trecătorilor, niciun reprezentant al Guvernului necatadicsind să-şi coboare printre protestatarii neplătiţi de mai bine de trei luni. Obosiţi şi încercănaţi, petrochimiştii, mulţi cu lacrimi în ochi, au pichetat Guvernul în zadar, înjurându-i atât pe foştii, dar mai ales pe actualii guvernanţi.

Angajaţii de la Oltchim îşi fac televiziune (Gândul)
”Ieşi afară, javră ordinară!” Pe cine strigă oamenii ăştia fără chipie, adunaţi în Piaţa Pobeda? Pe Vosganian? Exclus. Omul e ocupat cu Mozart. Pe Ponta? N-au cum. Ei nu ştiu că s-a teminat demult campania electorală?
Au descins la Bucureşti, să ne-aducă profeticul slogan ”USL= Urmează Sărăcie Lucie” şi să-şi ceară lefurile pe ultimele luni.
Vor să-l vadă pe Victor Ponta. Păi, n-au cum. Premierul chiar că-i ocupat. Am încercat să adun – într-o zi oarecare de lucru – orele în care teleguvernează. N-o să vă vină să credeţi: nu-i mai rămâne timp nici de-un copy-paste” scrie Lelia Munteanu.

47.000 de bugetari au salariul mai mare de 4.000 lei brut/lună (Ziarul Financiar)
Datele vin de la Institutul Naţional de Statistică în condiţiile în care premierul Victor Ponta a anunţat că va impune tăierea cu 10% a salariilor obţinute de „capii“ din administraţia publică - cei cu peste 1.000 de euro salariu -, dar specialiştii spun că a uitat că sunt zone în continuare suprapopulate de birocraţi, în vreme ce sectoare-cheie precum învăţământul şi sănătatea se confruntă cu deficit de personal.
În prezent, în economie lucrează 4,3 milioane de salariaţi, iar un sfert dintre aceştia sunt angajaţi în sistemul de stat.

A început bătălia pentru prăzile regionalizării: Azi, Romgaz şi Transgaz (România Liberă)
Baronul PSD de Braşov, Constantin Niţă, a anunţat vineri că sediile centrale şi conducerea celor mai importante companii de stat de extracţie şi transport ale gazului natural, Romgaz şi Transgaz, se vor muta de la Mediaş la Bucureşti. Klaus Johannis a ripostat prin intermediari, însă lupta dintre baronii locali şi dintre aceştia şi centru, este abia la început.

Klaus Iohannis îi suflă în ceafă lui Crin Antonescu (Adevărul)
Ziarul citează un sondaj comandat INSCOP Research efectuat înaintea controverselor legate de numirea procurorilor.
Dintre primii zece oameni politici măsuraţi în topul încrederii, şapte sunt asociaţi USL, direct sau indirect.
Primele două locuri sunt ocupate de Mugur Isărescu (44%) şi Victor Ponta (43,6%). Liderul PNL, Crin Antonescu, adună 32%. Klaus Iohannis înregistrează un scor ridicat: 31%.

Genială. Fetiţa născută fără mâini scrie, pictează, cântă la orgă cu picioarele (Jurnalul Naţional)
Puternica Alberta, minunea fără membre: abandonată la două luni, multipremiată la 10 ani. O cheamă Alberta Moşneguţu. Lorelei e numele de scriitoare. Căci săptămâna trecută şi-a lansat prima ei carte cu poezii şi proză, “Zâmbet de înger”. Şi s-a iţit pe scenă, în lauri şi-n aplauze. Integral în Jurnalul Naţional.
 

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu