Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Premierul Antena 3 (Gândul)

Preţul imens al corupţiei (România Liberă) - Cum a deturnat Dumitru Dragomir 3 milioane de euro. Procedura prin care a spălat banii (Adevărul) - Lupta pentru şefia Academiei Române: cine sunt cei trei competitori şi culisele politice ale competiţiei (HotNews.ro)

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, la Antena 3, că va lua o decizie în privinţa unei candidaturi la alegerile prezidenţiale după 25 mai, cu speranţa de a "avea din nou USL".
Victor Ponta a precizat că va fi nevoie de un Congres al PSD pentru stabilirea noului candidat pentru alegerile prezidenţiale.
Întrebat când va fi organizat acest Congres, Ponta a precizat că data stabilită va fi între 25 mai şi 17 septembrie, care este data de depunere a candidaturilor la prezidenţiale.

Premierul Antena 3 (Gândul)

În calitatea sa oficială de şef al Guvernului ţării, Victor Ponta are obligaţia să se adreseze tuturor cetăţenilor României, nu doar publicului unei televiziuni, scrie în editorial redactorul şef Florin Negruţiu.
În calitate de viitor candidat la preşedinţie, care are nevoie să fie votat de mult mai multă lume decât de publicul unei televiziuni, Victor Ponta va trebui să-şi învingă, totuşi, dezgustul faţă de cei „care nu-l iubesc” şi să le vorbească şi lor. Va trebui să răspundă şi altor întrebări decât cele aranjate. Va trebui să spună şi ce a făcut până acum la guvernare pentru fiecare cetăţean al acestei ţări. N-o să poată juca la nesfârşit cartea opoziţiei. Este, totuşi, premier de atâta vreme.
Aceasta este, de altfel, şi cea mai mare spaimă a lui Victor Ponta: că lumea îşi va da seama până la urmă că este premier. Scos din retorica antibăsescu, împăratul e gol.

„Cine e următorul?” Sub presiunea procurorilor DNA, şefii locali ai PSD vin marţi la Bucureşti să-i ceară lui Ponta solidaritate până la capăt (Gândul)

Sub presiunea procurorilor DNA, liderii locali ai PSD trăiesc în aceste zile periculos. „Cine e următorul?” se întreabă baronii locali, fapt confirmat de unul dintre aceştia. Premierul Ponta se întâlneşte marţi cu mai mulţi lideri din teritoriu la Palatul Parlamentului pentru a discuta despre problemele pe care aceştia le au cu justiţia, dar şi cele legate de subfinanţarea proiectelor locale. Liderii din teritoriu promit să obţină scoruri record la alegerile europarlamentare dacă cele două doleanţe le sunt îndeplinite de premier. Victor Ponta i-a eliminat în ultima perioadă pe liderii din teritoriu de la masa deciziilor: s-a întâmplat cu ocazia numirilor făcute pentru noul Guvern, dar şi la instalarea lui Călin Popescu Tăriceanu în fruntea Senatului. La finalul întâlnirii, premierul Ponta ar putea anunţa modificarea legislaţiei privind incompatibilităţile, mişcare care ar putea „elibera” 1200 de aleşi locali care au probleme cu ANI.

Preţul imens al corupţiei (România Liberă)

Cele mai rezonante dosare penale din ultimele luni, unele finalizate, altele în desfăşurare, cumulează prejudicii totale produse statului de aproape 100 de milioane de euro. Dacă statul ar recupera aceşti bani, ar putea construi fie un spital judeţean de urgenţă, fie 100 de cămine culturale sau 58 de blocuri de locuinţe pentru tineri.

Cum a deturnat Dumitru Dragomir 3 milioane de euro. Procedura prin care a spălat banii (Adevărul)

Dumitru Dragomir va fi cercetat în libertate, în timp ce oamenii de afaceri Mihai Corbu şi Radu Arhire au fost arestaţi preventiv, a decis, marţi dimineaţă, Tribunalul Bucureşti (TB), în dosarul privind vânzarea de către LPF a drepturilor TV pentru meciuri.
Anchetatorii spun că în perioada 2011 – 2013 Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, în baza unei înţelegerii cu Mihai Corbu (administrator al SC Contract Properties SRL) i-ar fi convins pe membrii LPF să aprobe plata unui comision în valoare de 12.102.648 de lei, în favoarea societăţii omului de afaceri – drept contravaloare a unor servicii de intermediere care, în realitate, nu s-au prestat.

Lupta pentru şefia Academiei Române: cine sunt cei trei competitori şi culisele politice ale competiţiei (HotNews.ro)

O lupta acerbă se dă la Academie. Trei candidaţi foarte diferiţi ca statură ştiinţifică şi imagine publică îşi dispută astăzi funcţia de preşedinte. Viorel Barbu, un savant cu mii de citări în publicaţii ştiinţifice internaţionale, dar care a fluierat în biserică în 2012 votând ”plagiat” pentru teza de doctorat a lui Victor Ponta, Valentin Vlad, un academician care, deşi dezavuează influenţa politică, se bucură de sprijinul PSD, şi Victor Voicu, un farmacolog care a demonstrat că ştie să facă afaceri de zeci de milioane de euro, fost consilier prezidenţial sub Crin Antonescu.
Miza este enormă. Dacă cei 188 de membri cu drept de vot nu vor alege bine Academia riscă falimentul instituţional. Şi, mai mult, dacă nu vor avea mână bună, ce a mai ramas din patrimoniul altădată imens al Academiei se va risipi în cele patru zări.