Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Girafa Năstase? (Gândul)

Deveselu poate deveni ŢINTĂ pentru Rusia (România Liberă) - Baronii l-au învins pe Ponta (Adevărul) - Coplata, bani pentru chitanţiere şi bandaje (Jurnalul Naţional) - Mâncăm mai scump decât germanii, deşi salariul mediu este de şase ori mai mic (Ziarul Financiar)

Girafa Năstase? (Gândul)
Cristian Tudor Popescu se opreşte asupra câtorva întrebări care nu i-au fost puse d-lui Adrian Năstase în interviul de la Antena 3:
Aseară, dânsul a considerat nimerit să-şi apere autenticitatea tentativei de suicid
Întrebare: Dl. Năstase e de părere că o încercare de suicid reală a unui fost prim-ministru al României, prin care vroia să se sustragă de la executarea unei sentinţe a Justiţiei din ţara pe care a condus-o, e mai demnă de admiraţie, mai benefică imaginii României în exterior decât o sinucidere trucată?
Dl. Năstase consideră că tot ce i s-a întâmplat e răzbunarea politică a lui Traian Băsescu. Întrebat fiind dacă crede că Justiţia îl va trimite într-o zi şi pe dl. Băsescu după gratii, a răspuns că el crede într-o Justiţie Imanentă, deasupra Justiţiei oamenilor, care poate să-l pedepsească pe Traian Băsescu.
Întrebare: Dar dacă Justiţia Imanentă există, nu se teme dl. Năstase că ea l-ar putea judeca şi pe d-sa pentru nişte fapte care nu apar nicidecum în dosarul Trofeul Calităţii?

Harta marilor bătălii de la Congresul PSD. Lista favoriţilor pentru funcţiile de vicepreşedinte la nivel naţional (Gândul)
Noul Statut al PSD prevede câte opt locuri de vicepreşedinte naţional şi opt de vicepreşedinte regional.
Cea mai dură bătălie la Congresul PSD se anunţă a fi cea pentru regiunea Sud – Est, unde şi-au exprimat intenţia să candideze Marian Oprişan (preşedintele CJ Vrancea), Nicuşor Constantinescu (preşedinte CJ Constanţa) şi Constantin Boşcodeală (primarul municipiului Buzău).

Baronii l-au învins pe Ponta (Adevărul)
Deputaţii au modificat ordonanţa Guvernului Ponta privind datoriile administraţiilor locale, acceptând doleanţele preşedinţilor de Consilii Judeţene şi ale primarilor.
Deputaţii PSD şi PNL au votat alături de cei ai PDL, pe baza solicitărilor din teritoriu, în ciuda opoziţiei Ministerului de Finanţe.

Coplata, bani pentru chitanţiere şi bandaje (Jurnalul Naţional)
Managerii de spitale au estimat că, într-o lună, un spital de urgenţă colectează între 6.000 şi 18.000 lei.
La două săptămâni de la introducerea coplăţii abia 10% dintre pacienţi la ieşirea din spital.

Mâncăm mai scump decât germanii, deşi salariul mediu este de şase ori mai mic (Ziarul Financiar)
Alexandru Vlad, şeful Selgros România, crede că la baza acestei situaţii stau două motive – TVA prea mare şi faptul că lanţul alimentar nu începe în România.
ZF a analizat preţul unui litru de lapte şi a descoperit că românii plătesc mai mult pentru necesarul zilnic de lapte decât ungurii, polonezii, cehii şi chiar germanii.

Deveselu poate deveni ŢINTĂ pentru Rusia (România Liberă)
Cum s-au văzut de la Moscova evoluţiile politice de la Bucureşti din vara anului trecut, cât va mai plăti România actualele tarife la gazele cumpărate de la Gazprom, ce priorităţi are Federaţia Rusă în raport cu România şi care sunt şansele ca ultimele dispute dintre politicienii de la Chişinău să conducă, în final, la repetarea scenariului din Ucraina sau Georgia? În fine, va accepta Rusia, în cele din urmă, amplasarea scutului american antirachetă şi pe teritoriul României şi, totodată, cât de intensă este cooperarea serviciilor secrete din cele două state? Răspunsurile, în interviul acordat de ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg S. Malginov, un diplomat care la un an de la preluarea mandatului şi după o experienţă de peste 30 de ani în Ministerul de Externe moscovit consideră nedrepte afirmaţiile că ţara sa ar fi la originea multor complicaţii din regiune, inclusiv din România.
 

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu