Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Denunţ penal împotriva lui Băsescu (Jurnalul Naţional)

Comisia Nana a intrat în ilegalitate (Adevărul) - Se complică dosarul Mazăre (România Liberă) - Vin bani mai ieftini? (Ziarul Financiar) - Cât de deschişi sunt românii la preparatele pentru post şi ce spun nutriţioniştii (Capital) - De unde vine anul acesta Iepuraşul de Paşte (Gândul) 

Denunţ penal împotriva lui Băsescu (Jurnalul Naţional)

173 de parlamentari s-au solidarizat cu senatorul PSD Gabriela Vrânceanu Firea şi au semnat un denunţ penal împotriva preşedintelui Băsescu pe care îl acuză de şantaj. Denunţul penal a fost depus ieri la procurorul general al României.

Comisia Nana a intrat în ilegalitate (Adevărul)

Comisia parlamentară înfiinţată special pentru a ancheta modul în care fiica cea mare a preşedintelui, Ioana Băsescu, a cumpărat terenurile din comuna Nana şi-ar putea înceta activitatea subit, chiar cu câteva zile înainte de finalizarea raportului.
Preşedintele Comisiei, senatorul PSD Mihai Fifor, a anunţat că raportul va fi dat publicităţii săptămâna viitoare, fiind gata în proporţie de 95%.
În paralel cu comisia parlamentară, Corpul de Control al prim-ministrului a desfăşurat propria anchetă în comuna Nana şi a sesizat Parchetul General cu privire la anumite fapte considerate illicite. În urma sesizării Corpului de Control al prim-ministrului, procurorii Parchetului General au deschis un dosar penal în ceea ce priveşte modul în care terenurilor din comuna Nana au fost restituite de primărie către falşi proprietari. Însă acest lucru s-a întâmplat înainte ca fiica preşedintelui să cumpere pământ în zonă.

Prezidenţiabilii lui Băsescu, cu bune şi cu rele (Evenimentul Zilei)

Preşedintele Băsescu îi vede pe Emil Boc, Elena Udrea, MRU sau Crin Antonescu candidaţi ai Dreptei la prezidenţiale. Fiecare variantă prezintă însă avantaje şi dezavantaje. 

Se complică dosarul Mazăre (România Liberă)

Fratele primarului Radu Mazăre, senator PSD, este urmărit penal pentru complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii în dosarul în care edilul Constanţei este acuzat că ar fi primit o mită de 175.000 de euro.

Vin bani mai ieftini? (Ziarul Financiar)

Ministrul bugetului promite: agenţia de rating S&P ne va scoate din categoria „junk“.Liviu Voinea, ministrul bugetului, se arată încrezător că 2014 ar putea aduce mult râvnita îmbunătăţire a ratingului, adică revenirea României în categoria recomandată investitorilor: „Datele macro justifică acest lucru.“ spune ministrul Voinea.

Cât de deschişi sunt românii la preparatele pentru post şi ce spun nutriţioniştii (Capital)

Postul Paştelui nu a influenţat major apetitul românilor pentru carne, doar 20% dintre comenzile zilnice actuale fiind pentru meniuri vegetariene, specifice postului, în timp ce preparatele din carne au generat 80% din comenzi, reiese din datele platformei de comenzi de mâncare foodpanda. Pe de altă parte, în post, trebuie asigurat aportul de proteine.  Baza alimentaţiei, aşa cum era de aşteptat, consumul ridicat de legume.

De unde vine anul acesta Iepuraşul de Paşte (Gândul)

Iepuraşul de Paşte vine anul acesta de la crescătorie, de la pet shop sau direct de pe internet şi este din ce în ce mai cerut de românii care vor să facă un cadou deosebit celor dragi. Fermele de "urecheaţi" au început să fie şi ele mai populare în ultimii ani printre antreprenori. Un pui poate fi cumpărat cu 20 - 50 de lei sau la superofertă - "10 la 200 de lei" sau "4+1 gratis".