Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Judecătorul Stan Mustaţă şi-a dat libertatea pe câteva şpăgi, înainte de pensie (Evenimentul Zilei)

Cazul medicilor bugetari cu sute de mii de euro în conturi din mită arată şi că Fiscul nu există (Ziarul Financiar) - ZIUA MUNCII. Prima fotografie neretuşată a României muncitoare: cât de mulţi suntem la stat şi la privat (Gândul) - Unde merg românii de 1 Mai (Capital)

Judecătorul Stan Mustaţă şi-a dat libertatea pe câteva şpăgi, înainte de pensie (Evenimentul Zilei)

Curtea de Apel Bucureşti a dispus astăzi arestarea preventivă pentru 30 de zile a judecătorului Stan Mustaţă şi a grefierei Mariana Curea, acuzaţi în dosarul privind trafic de influenţă pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze. Decizia nu este definitivă şi a fost deja contestată de avocaţii apărării la Curtea Supremă.
STENOGRAME DNA. Cum acţiona reţeaua judecătoruluii Stan Mustaţă: apartament conspirativ, discuţii în toaletă şi infomaţii pe bileţele. "Nimic pe dosar!"

Cum s-a dat de gol Voiculescu în cazul judecătorului Mustaţă (Adevărul)

Dan Voiculescu a sărit în apărarea judecătorului arestat preventiv pentru fapte de corupţie înainte de a se afla dacă magistratul ar fi cerut mită şi în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare în care Voiculescu e judecat pentru un prejudiciu de 60 milioane de euro. Procesul ICA se reia pe13 mai, în altă componenţă.

Judecătorul din Telepatia – “teleportat” de DNA din instanţă şi arestat în ziua procesului (Jurnalul Naţional)

Acţiune fără precedent în Justiţia românească şi europeană: un magistrat este ridicat de procurorii DNA din sediul Curţii de Apel, exact când se pregătea să înceapă şedinţa de judecată. Judecătorul Stan Mustaţă, magistrat cu o carieră fără “fisură” de 20 de ani, a devenit “indezirabil” pentru “Telepatia”, în care ţinta este Dan Voiculescu,  atunci când şi-a cerut recuzarea din proces. Asta a însemnat deja, pentru DNA, un fel de “fugă de la locul accidentului”, şi mecanismul infernal de pedepsire a fost pus în mişcare.

Cazul medicilor bugetari cu sute de mii de euro în conturi din mită arată şi că Fiscul nu există (Ziarul Financiar)

În România se fac anual 600.000 de intervenţii chirurgicale. Dacă pentru fiecare dintre acestea se face o plată informală în medie de 500-1.000 de euro, rezultă că în buzunarele medicilor intră anual 300-600 mil. euro. Unde este Fiscul?
Pornind de la cazul recent de fraudare a sistemului de sănătate de la Spitalul de Arşi ZF scrie că în SUA, Germania sau Franţa, conturile de sute de mii euro ale medicilor sau ale oricărei alte persoane care nu îşi poate justifica averea ar fi atras imediat atenţia Fiscului, care ar fi luat astfel urma mitei.
Fiscul vorbeşte de ani de zile despre reformă, verificări încrucişate, controlul marilor averi. Pe teren nu se vede. În România sunt în jur de 1.000 de agenţi ai Fiscului la un milion de locuitori (1.073 în 2011), mai puţini ca în Cehia sau Ungaria. Dar eficienţa lor este la jumătate, faţă de aceste ţări şi altele din jurul nostru, chiar dacă în toate aceste state taxarea este cam egală.

ZIUA MUNCII. Prima fotografie neretuşată a României muncitoare: cât de mulţi suntem la stat şi la privat (Gândul)

Statul rămâne, aşa cum era de aşteptat, cel mai mare angajator din România: 1,2 milioane de oameni lucrează în instituţii bugetare, dintr-un total de 5.548.944 de salariaţi cu acte în regulă câţi se află în evidenţele Inspecţiei Muncii.
România poate fi considerată ţara profesorilor, a vânzătorilor şi a constructorilor, dacă ne raportăm la cele mai râvnite meserii de la nivel naţional.
Capitala s-a transformat în ultimul an în "oraşul bodyguarzilor". Peste 68.000 de bucureşteni lucrează în domeniul protecţiei şi gărzii.

Unde merg românii de 1 Mai (Capital)

Cei care nu au ales Bulgaria, Grecia sau Turcia, ţări care conduc topul pentru vacanţele internaţionale, aleg acum staţiunile de pe litoralul românesc, dintre care unele au fost deja vândute în proporţie de aproape 100%. Este vorba despre Vama Veche şi Mamaia, pe cât de diferite ca public-ţintă, pe atât de căutate.
 

Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu