Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cazul Roşca Stănescu folosit ca test pentru soliditatea USL (Jurnalul Naţional)

sorin-rosca-stanescu.jpg

Senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu

Scandalul „case de la MApN”. Alţi 19 generali şi ofiţeri cu grad superior, în vizorul DNA (Evenimentul Zilei) - Intră austriecii pe uşa din dos la privatizarea CFR Marfă? (România Liberă) - Cea mai mare anomalie a industriei româneşti (Ziarul Financiar) - "It's my life" se va auzi sâmbătă LIVE la Malmo (Gândul)

Un nou examen pentru Coaliţie. Cazul Roşca Stănescu folosit ca test pentru soliditatea USL (Jurnalul Naţional)

Victor Ponta crede că după criticile lui Sprin Roşca Stănescu "s-a umplut paharul" şi spune că e vorba de o campanie de denigrare a PSD. Premierul a anunţat că dacă Stănescu rămâne senator PNL, acordul USL nu se mai respectă.
Toată  povestea a început de la comisia parlamentară care anchetează împrejurările în care au fost interceptate telefoanele judecătorului Bârsan, reprezentantul României la CEDO. Reprezentanţii liberali din comisie s-au retras sugerând că există o încercare de muşamalizare, iar pesediştii au susţinut că investigarea acestui caz riscă să se suprapună peste anchetele justiţiei.
Se va ajunge la rupere din cauza acestui incident? Crin Antonescu spune că nu îşi doreşte ca USL să eşueze cum s-a întâmplat cu CDR.

Pesediştii ucid legea de deconspirare a turnătorilor la Securitate (Adevărul)

Un grup de senatori şi deputaţi PSD şi PPDD se foloseşte de o decizie a Curţii Constituţionale pentru a curma aproape complet eforturile CNSAS de deconspirare a foştilor turnători la Securitate.

Scandalul „case de la MApN”. Alţi 19 generali şi ofiţeri cu grad superior, în vizorul DNA (Evenimentul Zilei)

Reţeta după care fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a cumpărat ilegal, de la Armată, locuinţa de serviciu, a fost folosită pe scară largă. Experţii Direcţiei Antifraudă din cadrul MApN au sesizat DNA cu încă 19 ilegalităţi. Au de recuperat aproape un bloc întreg de pe strada Traian, din Capitală! Oameni din sistemul naţional de apărare se întreabă, pe bună dreptate, unde sunt cazurile asemănătoare care s-au petrecut în grădina Ministerului Afacerilor Externe.

Intră austriecii pe uşa din dos la privatizarea CFR Marfă? (România Liberă)

Modificările aduse ieri de Transporturi documentaţiei de licitaţie la privatizarea CFR Marfă readuc în joc firma Transferoviar din Cluj, asociată cu un fond de investiţii austriac şi parteneră cu divizia de marfă a operatorului de stat austriac OBB. Transferoviar nu îndeplinea vechile cerinţe.
Noile condiţii sunt mai relaxate decât cerinţele iniţiale şi deschid calea unor investitori de tipul lui Dan Diaconescu la Oltchim.

Cea mai mare anomalie a industriei româneşti (Ziarul Financiar)

Dacia importă tablă de caroserie de 100 mil. € pe an pentru că cea de la ArcelorMittal Galaţi nu corespunde. Indienii nu au investit destul ca să vândă tablă bună de caroserie. Astăzi vine în România Lakshmi Mittal să se plângă de preţurile la energie.

"It's my life" se va auzi sâmbătă LIVE la Malmo (Gândul)

Cezar Ouatu s-a calificat în finala EUROVISION 2013, după ce piesa cu care reprezintă România, "It's my life", a fost aleasă printre cele mai bune 10 melodii din semifinala 2. La finalul prestaţiei sale, prezentatoarea suedeză a glumit pe seama vocii subţiri a lui Cezar Ouatu, spunând că "în spatele oricărui bărbat puternic stă o femeie".
 

Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu